Οι μοναδικές Εκθέσεις του Christianity Art στα σημαντικότερα σημεία τη
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Οι μοναδικές Εκθέσεις του Christianity Art στα σημαντικότερα σημεία της Ορθοδοξίας


Χιλιάδες πιστοί κάθε χρόνο έχουν τη μοναδική ευκαιρία να πάρουν μαζί τους στις αποσκευές τους κάτι από αυτό το μεγαλείο που βίωσαν στις εμβληματικές μονές και ιερούς ναούς που επισκέφτηκαν στους λατρευτικούς τόπους της Ορθόδοξης Πίστεως. "Θαμπωμένοι" από τα έργα της Βυζαντινής Αγιογραφίας, ενδυναμωμένοι από τις προσευχές μπροστά από ιστορικές εικόνες της Χριστιανοσύνης, επισκέπτες από όλο τον κόσμο και φυσικά και από την Ελλάδα, αποχωρούν από τις ιερές μονές και τους άγιους ναούς, έχοντας περάσει από τις κατά τόπους εξαιρετικά οργανωμένες και πλούσιες σε αγιογραφικό υλικό εκθέσεις που φιλοξενούνται σε μετόχια, μοναστήρια και εκκλησίες.


Εκθέσεις που συνδυάζουν την υψηλή τέχνη της
Ορθόδοξης Αγιογραφίας και της Βυζαντινής Τέχνης, την αυθεντικότητα των μοναδικών αγιογράφων και φυσικά την έγκριση και πιστοποίηση των Μονών και Εκκλησιών που τις πλαισιώνουν και φιλοξενούν στις προθήκες τους. Σε αυτές τις εκθέσεις, το Christianity Art δεν θα μπορούσε να μη δίνει καθολικά το "παρών" εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια που λειτουργεί στο χώρο της Βυζαντινής Αγιογραφίας. Δεν υπάρχει προβεβλημένο σημείο της μοναστικής ιεροσύνης και της εκκλησιαστικής ζωής που να μην έχει προσεγγίσει η μοναδική εταιρεία στον Ορθόδοξο κόσμο που παράγει αυθεντικές εικόνες με πνευματική, καλλιτεχνική και συλλεκτική αξία.

 

Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

 
Το εκθετήριο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια που διατηρούνται έως σήμερα, αποτελεί από μόνο του, ένα μικρό "μουσείο εικόνων". Ο επισκέπτης βρίσκεται  στην ομώνυμη ακτή, στο δεύτερο σε ιεραρχία μοναστήρι του Αγίου Όρους που - κατά γενική ομολογία - αποτελεί την ομορφότερη μονή του Άθω και μια από τις συγκλονιστικότερες στον Ελλαδικό χώρο. Εκεί μπορεί να προμηθευτεί εικόνες από μια πλούσια γκάμα αγιογραφικών έργων μοναδικής αξίας, ως σημείο λατρευτικής αναφοράς του, όταν πλέον θα έχει επιστρέψει στο σπίτι του, ως ανάμνηση όσων βίωσε και αισθάνθηκε στον ιερό αυτό χώρο.
 

Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους

 
Το εκθετήριο της μονής Ιβήρων στη βορειοανατολική πλευρά της αθωνικής χερσονήσου διαθέτει επίσης τη δική του μεγάλη ιστορία: Μια ιστορία που σέβεται και τιμά το Christianity Art προμηθεύοντας την εμβληματική μονή του 8ου αιώνα με μοναδικά έργα, πιστά αντίγραφα της Βυζαντινής Αγιογραφίας.
 

Μετόχι Αγίου Νικολάου Αγίου Όρους στο Πόρτο Λάγος

 
Στο εντυπωσιακό «πλωτό» μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος βρίσκεται το Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους που αναπτύσσεται σε δύο μικρές νησίδες που βρίσκονται μέσα  στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος. Στη μια νησίδα έχει κτιστεί ο ναός του Αγίου Νικολάου του "νοικοκύρη" και στη δεύτερη το παρεκκλήσι της Παναγίας Παντάνασσας. Στο παρεκκλήσι υπάρχει ένα ακριβές αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της "Παναγίας Παντάνασσας" που βρίσκεται στη Μονή Βατοπαιδίου, στο Άγιον Όρος. Και εκεί το Christianity Art παρέχει μοναδική ευκαιρία στους πιστούς επισκέπτες να πάρουν μαζί τους τα σύμβολα της Ορθοδοξίας και μοναδικές αναμνήσεις της επίσκεψής τους στον μαγευτικό αυτό χώρο.
 

Ιερά Μονή Σιμονόπετρας

 
Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Σίμωνος Πέτρας, ομομαζόμενη και Σιμωνόπετρα είναι μια από τις 20 μονές του Αγίου Όρους και κατατάσσεται 13η στην ιεραρχική τάξη των αθωνικών μονών. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων από τη θάλασσα πάνω σε βράχο από γρανίτη. Η μονή είναι ένα από τα τολμηρότερα οικοδομήματα της βυζαντινής μηχανικής, καθώς αποτελεί ένα επταώροφο πυργωτό κτίριο. Το Καθολικό της μονής είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Χριστού.
 

Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετέωρα


Η Christianity Art δεν θα ήταν δυνατόν να λείπει από την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα, εκεί όπου κάθε χρόνο καταφθάνουν χιλιάδες πιστοί, στο πιο εμβληματικό και ενδιαφέρον μοναστήρι σε αυτό το μοναδικό σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, έξω από την Καλαμπάκα. Η παρουσία λοιπόν της Christianity Art δεν είναι τυχαία, όπως δεν είναι τυχαία και η ιστορία της Ιεράς Μονής που κατοικήθηκε από μοναχούς στα τέλη του 12ου αιώνα με την ίδρυση και την κτηριακή συγκρότηση και ολοκλήρωσή της, ωστόσο, να τοποθετείται τον 14ο  και 16ο αιώνα, αντίστοιχα.

Η μονή βρίσκεται στο νότιο άκρο της συστάδας των Μετεώρων, ακριβώς πάνω από την Καλαμπάκα. Η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη και βατή για κάθε επισκέπτη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι συνδέει το σύγχρονο δρόμο στην είσοδο της μονής.
 

"Παρών" και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

 
Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων διαθέτει στο εκθετήριό του μοναδικές εικόνες από τη συλλογή του Christianity Art.
 

Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου

 
Οι επισκέπτες και προσκυνητές του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου αποχωρώντας από την εκκλησία του πολιούχου της πόλης και Αγίου της "συγγνώμης", έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους μια άγια εικόνα από το εκθετήριο που φιλοξενείται στο ναό, το μεγαλύτερο της πόλης που άρχισε να κατασκευάζεται το 1925.
 
 

Ιερά Μονή Λαζάρου, στην Κύπρο

 
Στη Λάρνακα, το αρχαίο Κίτιο, έναν από τις πιο ωραίους και αρχαίους ναούς της Κύπρου, η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, του φίλου του Χριστού, είναι κτισμένη πάνω από τον τάφο του αγίου, ο οποίος διετέλεσε, κατά την παράδοση, πρώτος Επίσκοπος Κιτίου. Σεβόμενη την ιστορία της Μονής, το Christianity Art προμηθεύει την Ιερά Μονή με εξαιρετικά έργα ποιότητας της Βυζαντινής Αγιογραφίας.
 
 

Ιερά Μονή Αρκαδίου Κρήτης

 
Η Μονή Αρκαδίου βρίσκεται σε ένα μικρό εύφορο και κατάφυτο οροπέδιο, σε θέση στρατηγική της ΒΔ πλαγιάς του όρους Ίδη ή Ψηλορείτης, πάνω από φαράγγι, που συνδέει τις επαρχίες Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου. Το σημαντικότερο μέρος της Μονής Αρκαδίου είναι ο κεντρικός δίκλιτος ναός, το καθολικό, αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (βόρειο κλίτος) και στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (νότιο), που περιβάλλεται από αυλότοιχο εντός του οποίου υφίστανται διάφορα βοηθητικά οικήματα. Σύμφωνα με επιγραφή του κωδωνοστασίου ο δίκλιτος ναός του Αγίου Κωνσταντίνου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα αναγέρθηκε το 1587. Στο εκθετήριο της Ιεράς Μονής, οι επισκέπτες βρίσκουν εικόνες και αντικείμενα της Christianity Art υψηλής αισθητικής και ποικιλίας.

Εκθέματα της μεγάλης και πλούσιας συλλογής του Christianity Art υπάρχουν και σε κατάστημα λιανικής στα Μουδανιά Χαλκιδικής και φυσικά στο Monastic Art. Η ποικιλία των βυζαντινών εικόνων της μοναστικής τέχνης του Αγίου Όρους όπως την αποτυπώνουν οι αγιογράφοι του Christianity Art είναι πραγματικά τεράστια! Επιπλέον, ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει μοναστικά βιολογικά προϊόντα, ελαιόλαδο, μέλι κλπ.

Οι προθήκες των καταστημάτων συμπληρώνονται με καλλυντικά και εκκλησιαστικά είδη, όλα δημιουργήματα των μοναχών του Αγίου Όρους.
Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση