ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ετυμολογικά η λέξη άγγελος είναι αυτός που μεταφέρει ειδήσεις. Αγγέλους συναντάμε σε κάθε θρησκεία. Στη χριστιανική θρησκεία τους Αγγέλους τους συναντάμε στην Αγία Γραφή. Οι Άγγελοι είναι δημιουργήματα του Θεού πολύ πριν δημιουργήσει τον άνθρωπο, πριν υπάρξει ο υλικός κόσμος. Είναι πνεύματα άφθαρτα και άυλα, για αυτό και ανώτερα από τον άνθρωπο, δεν περιορίζονται στον χρόνο και στον χώρο, μετρώνται σε χιλιάδες –είναι δηλαδή αναρίθμητα –και έχουν ως κύριο σκοπό την εξύμνηση, τη δοξολογία προς τον Θεό.

Επιπλέον, οι Άγγελοι εκτελούν το θέλημα του Θεού και φροντίζουν τους ανθρώπους κατ’ εντολή του Θεού. Κάθε φορά που ένας άνθρωπος προσεγγίζει τον Θεό, ζητά συγχώρεση, οι Άγγελοι ψάλουν χαρμόσυνα την είδηση αυτή, ενώ λειτουργούν ακατάπαυστα. Κάθε Λειτουργία που κάνουμε οι άνθρωποι στη γη ενώνεται με αυτή την «αγγελική» λειτουργία.

Στη χριστιανική θρησκεία οι Άγγελοι διαιρούνται σε εννιά τάγματα (εννιά τάξεις): τα Σεραφείμ, τα Χερουβίμ, τους Θρόνους, τις Κυριότητες, τις Δυνάμεις, τις Εξουσίες, τις Αρχές, τους Αρχαγγέλους και τους Αγγέλους. Από τους Αγγέλους γνωρίζουμε ονομαστικά μόνο τρεις: τον Μιχαήλ, τον Γαβριήλ και τον Ραφαήλ. Οι ορθόδοξοι τιμάμε την παρουσία των αγγέλων και βαπτιζόμαστε λαμβάνοντας ονόματα από αυτούς –Άγγελος, Αγγελική, Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Ταξιάρχης.

Στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας αναφέρονται εκτός από τους Αγγέλους και αυτοί οι άγγελοι που εξέπεσαν, που αν και αρχικά ήταν αγαθοί, παραστράτησαν και ακολούθησαν τον δρόμο του διαβόλου. Ο άνθρωπος στη χριστιανική πίστη δεν πρέπει να αγνοεί το κακό. Πρέπει να το γνωρίζει και να το πολεμά και αυτό το πετυχαίνει μέσα από τη συμμετοχή του στην Εκκλησία.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση