Ο Χαρακτήρας της Βυζαντινής Αγιογραφίας – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Ο Χαρακτήρας της Βυζαντινής Αγιογραφίας


Η βυζαντινή αγιογραφία λειτουργεί ως μια γέφυρα μεταξύ της ανθρωπότητας και του θείου, με την έννοια ότι οι ιερές απεικονίσεις του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων, επιτρέπουν στους πιστούς να αισθάνονται πιο κοντά στο αντικείμενο της λατρείας.

Στην απεικόνιση θρησκευτικών εικόνων, τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες: Οι αγιογράφοι αποδίδουν πιστά τα χαρακτηριστικά των αγίων, καθώς αυτά έχουν παραδοθεί είτε από παλαιότερα γραπτά κείμενα είτε με παλαιότερες απεικονίσεις, τα οποία αναφέρονται ως αρχέτυπα. Υπάρχει επομένως μια αυστηρά καθορισμένη διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται σε βάθος αιώνων και κληρονομείται από κάθε ιερή εικόνα η οποία δημιουργείται.

Οι χριστιανικές μορφές οφείλουν επίσης να αποπνέουν πνευματικότητα. Οι Άγιοι απεικονίζονται αυστηροί, αλλά, ταυτόχρονα, ελεήμονες και επιεικείς, χωρίς να χαμογελούν ούτε να εμφανίζουν στη μορφή τους κάποια άλλη κοσμική έκφραση.

Στη βυζαντινή αγιογραφία, κυριαρχούν θέματα από την Παλαιά Διαθήκη, το Ευαγγέλιο και τις ζωές των Αγίων. Η χρήση χρυσού υπόβαθρου στις εικόνες, καθώς και διάφορες παρόμοιες τεχνικές, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός οράματος ενός υπερβατικού κόσμου, ο οποίος απομονώνει τη μορφή από το γήινο περιβάλλον.

Στο παραδοσιακό εργαστήρι της Christianity Art, τηρούμε αυστηρά τους βασικούς κανόνες που περιγράφονται παραπάνω, καθώς και άλλους, προκειμένου να μπορούμε να θεωρηθούμε συνεχιστές της παράδοσης της Βυζαντινής Αγιογραφίας. Κάθε ιερή μορφή παραδίδεται για αιώνες από τον έναν αγιογράφο στους επόμενους.

Συνεχίζουμε αυτήν την παράδοση με ταπεινότητα και αίσθημα ευθύνης, είμαστε ωστόσο υπερήφανοι που οι εικόνες μας θεωρούνται από τις πλέον αυθεντικές και φέρουν πιστοποιήσεις από τις Ιερές Μονές και άλλα κέντρα της Ορθοδοξίας και βρίσκονται σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο.

ΣΗΜΕΡΑ: ΕΩΣ 50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Αποκτήστε τη δική σας Εικόνα υψηλής ποιότητας σε χαμηλή τιμή :

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση