Μία διαφορετική εργατική πρωτομαγιά, με τις ίδιες πάντα αξίες – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Μία διαφορετική εργατική πρωτομαγιά, με τις ίδιες πάντα αξίες στο επίκεντρο

 

Την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς, την ημέρα που μας υπενθυμίζει τους αγώνες των λίγων για την επικράτηση των ανθρωπίνων εργασιακών δικαιωμάτων των πολλών, οφείλουμε να τη γιορτάζουμε όπως της ταιριάζει. Με τη σκέψη μας σε όλους αυτούς που μάχονται με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις ζωές των πολλών. Την πρωτομαγιά του 1886, οκτώ γενναίοι εργάτες πρωτοστάτησαν στη διεκδίκηση του δικαιώματος της 8ωρης εργασίας, στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Το εγχείρημα τους οπλίστηκε με απαράμιλλο θάρρος που ενέπνευσε χιλιάδες ακόμη, οι οποίοι συμπορεύθηκαν μαζί τους και τελικά δικαιώθηκαν. Από την πράξη των λίγων, ωφελήθηκαν πολλοί. Σήμερα, την πρωτομαγιά του 2020, το διακύβευμα μετατοπίζεται στον χώρο της υγείας. Η νέα πανδημία του νέου ιού COVID-19 απειλεί τις ζωές των πολλών, ωστόσο την ευθύνη της «διάσωσης» την έχουν αναλάβει οι λίγοι.

 

Ερευνητές, νοσηλευτές, γιατροί, σε κάθε μέρος του πλανήτη, με λιγότερα ή με περισσότερα μέσα, οπλισμένοι με γνώσεις, θάρρος και αισιοδοξία, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, μάχονται καθημερινά για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έναν από τους πιο απειλητικούς εχθρούς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών. Σήμερα, 1 Μαΐου 2020, οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χωρίς ζηλευτές απολαβές, αποζημιώνονται από την ίδια την αίσθηση του δικαίου, την τέλεση του καθήκοντος. Ας τους σεβαστούμε όλους: τότε και τώρα.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση