ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: 1.500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: 1.500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μία εξαιρετική παραγωγή με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και μία εμπνευσμένη συνεργασία, αυτή μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα επιμορφώσει με τη βοήθεια των πολυμέσων το ενδιαφερόμενο κοινό για την Αγία Σοφία, για το μοναδικό αυτό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο που μετρά 1.500 χρόνια ιστορίας.

Η διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας με τον τίτλο «Αγία Σοφία: 1.500 χρόνια Ιστορίας» αποτέλεσε τον καρπό της πολυετούς επιστημονικής έρευνας ειδικών επιστημών –συνεργατών του Ιδρύματος Μείζονος Πολιτισμού, που κατάφεραν σε 45 λεπτά να ξεδιπλώσουν την ιστορία και το αποτύπωμα της σπουδαίας αυτής εκκλησίας διαχρονικά έως τις μέρες μας. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, ο διάκοσμος, οι φάσεις κατασκευής με φόντο τα οικονομικά, κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα της ζωής στο Βυζάντιο την εποχή εκείνη ξετυλίγονται συναρπαστικά κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών που μαθαίνουν ίσως για πρώτη φορά: Το όραμα του Ιουστινιανού για τον ναό, τον Ανθέμιο και τον Ισίδωρο, τους αρχιτέκτονες -μαθηματικούς που τη σχεδίασαν, τις δυσκολίες στήριξης του τεράστιου τρούλου καθώς και για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εντός της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Οικουμενική Σύνοδος του 879 -880μ.Χ., εκλογή του Φώτιου ως Πατριάρχη, η στέψη του Μιχαήλ του Η’ Παλαιολόγου αλλά και τις φυσικές καταστροφές που οδήγησαν στη σημερινή της εικόνα.

http://agiasophia.tholos254.gr/gr/index.htmlΠληροφορίες και κρατήσεις θέσεων για ξεναγήσεις:

http://www.igoumenitsamuseum.gr/view_event/7/181/agia-sofia-1500-hronia-istorias-paragwgi-eikonikis-pragmatikotitas-toy-ime

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση