ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΙΜΗΣΗΣ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΙΜΗΣΗΣ

Υπολογίζεται ότι κάθε οικογένεια έχει έστω έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην τρίτη ηλικία, ενώ στην ηλικία των 65 ετών οι άνθρωποι που κάνουν συστηματικά χρήση των υπηρεσιών υγείας ξεπερνάει το 90%! Η γήρανση του πληθυσμού συνεπάγεται και αυξημένη χρήση των υπηρεσιών υγείας, ενώ το κόστος άμεσο και έμμεσο για τους ασθενείς με άνοια ή Αλτσχάϊμερ στο τρίτο στάδιο φτάνει τις 23.000 ευρώ ετησίως, ενώ ακόμη και στο πρώτο στάδιο της νόσου, το κόστος είναι αξιοσέβαστο και φτάνει τις 10.000 ετησίως.

Οι οικογένειες που φροντίζουν τους δικούς τους ανθρώπους, είτε πάσχουν από άνοια ή κάποια μορφή της, είτε έχουν κάποια προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ηλικία, γνωρίζουν το δυσβάσταχτο οικονομικό αλλά και συναισθηματικό κόστος, ανίσχυρες οι περισσότερες να φροντίσουν και να περιθάλψουν με γνώση και ασφάλεια τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο Δήλεσι Βοιωτίας, ένα νέο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Ο Άγιος Πορφύριος» έρχεται να καλύψει για κάποιους ανθρώπους αυτή την τεράστια ανάγκη ουσιαστικής φροντίδας. Το πρότυπο Κέντρο, που όχι τυχαία εγκαινιάστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πρόκειται σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, του οποίου υπήρξε όραμα, «Να γίνει το σπίτι του παππού και της γιαγιάς των παιδικών μας αναμνήσεων. Μόνιμα ανοικτό σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Ένα σπίτι που θα μετατρέψει τη δυσκολία του γήρατος σε ευλογία της νεότητας».

Το Κέντρο θα απασχολεί ιατρικό προσωπικό, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, ειδικευμένους νοσηλευτές, βοηθούς, και διοικητικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του. Ο κ. Βαρθολομαίος πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «Το εντυπωσιακό ίδρυμα υποστήριξης ηλικιωμένων… ενσαρκώνει τον σεβασμό προς το ανθρώπινο πρόσωπο αλλά και την εμπιστοσύνη στη δύναμη της επιστήμης και στην πρόοδο της ιατρικής, οι οποίες εδώ υπηρετούν άνευ όρων τον άνθρωπο».

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση