ΕΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΕΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ

 

Ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στη μέση έως και την τρίτη ηλικία ανέδειξε μία νέα, μεγάλη έρευνα που διενεργήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία σε δείγμα περίπου 200 χιλιάδων ανθρώπων. «Σχεδόν ο καθένας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας εάν ακολουθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής», κατέληξαν οι επιστήμονες – ερευνητές που διαπίστωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου που απειλεί τη ζωή με αξιοπρέπεια, μειώνεται κατά το ένα τρίτο.

Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Έξετερ που παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στη Διεθνή Διάσκεψη της Ένωσης για το Αλτσχάιμερ, ανέφερε πως οι συμμετέχοντες στην έρευνα βαθμολογήθηκαν ανάλογα με τη σωματική άσκηση, το κάπνισμα, τη διατροφή, την κατανάλωση αλκοόλ και τον γενικότερο τρόπο ζωής.

Όσοι ακολουθούσαν έναν υγιεινό τρόπο ζωής έπαιρναν «καλό» βαθμό συγκριτικά με αυτούς που κάπνιζαν ή έπιναν αλκοόλ, δεν κινούνταν ή επέλεγαν επεξεργασμένες τροφές. Στην έρευνα οι επιστήμονες παρακολούθησαν 196.383 ανθρώπους από 64 ετών για οκτώ χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων τα 18 κρούσματα άνοιας/ανά 1.000 ανθρώπους εμφανίστηκαν σε αυτούς που είχαν γονιδιακή προδιάθεση και ακολουθούσαν ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Ο αριθμός έπεσε στα 11 κρούσματα/ανά 1.000 ανθρώπους όταν άνθρωποι με γονιδιακή προδιάθεση ακολούθησαν υγιεινό τρόπο ζωής. Εάν η μείωση των κρουσμάτων σε 7 ανθρώπους φαντάζει σχετικά μικρή οφείλεται στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες βρίσκονταν σε σχετικά «μικρή» ηλικία για την εκδήλωση άνοιας. Ωστόσο, η μείωση των ποσοστών θα είναι τεράστια σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες. Ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωπο!

Σημειώνεται ότι η έρευνα αφορά την άνοια και όχι το Αλτσχάϊμερ ή άλλη αγγειακή άνοια, ωστόσο επιβεβαιώνεται ότι ακόμη και σε περιπτώσεις γονιδιακής προδιάθεσης, ο τρόπος ζωής υπερτερεί. Ας το σκεφτούμε καλά και ας πράξουμε αναλόγως!

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση