Η "ΑΠΟΔΟΣΗ" ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Η "ΑΠΟΔΟΣΗ" ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Η "απόδοση", η ολοκλήρωση δηλαδή της χριστιανικής γιορτής που ξεκίνησε πριν από οκτώ ημέρες, εν προκειμένω, η ολοκλήρωση του εορτασμού της Κοίμησης της θεοτόκου και της Μετάστασής της που τιμάται στις 15 Αυγούστου, αποκαλείται από τον λαό «Εννιάμερα της Παναγίας» και αποτελεί το «μνημόσυνο», την ημέρα μνήμης της Κοίμησης της Μητέρας του Χριστού, μνημόσυνο που φροντίζει να τελεί και για τους ανθρώπους. Σύμφωνα με την παράδοση, την γιορτή αυτή την παρέλαβαν οι Χριστιανοί από τους Ιουδαίους, ενώ σήμερα, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, γιορτάζεται διαφορετικά σύμφωνα με τις παραδόσεις της περιοχής.

Στους Λειψούς η εικόνα της Παναγίας, μοναδική ανάμεσα στους τρόπους που απεικονίζεται, δεν κρατά το Θείο Βρέφος αλλά τον Χριστό Εσταυρωμένο. Στην εικόνα ανθίζουν ξεραμένα από τον χειμώνα κρινάκια που φυτεύονται την άνοιξη, ενώ στην Κομοτηνή στη μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, Χριστιανοί αλλά ακόμη και Μουσουλμάνοι, προσέρχονται με τα πόδια, έπειτα από πεζοπορία ωρών ώστε να φτάσουν στην ώρα τους στη θεία λειτουργία. Εκκλησίες που γιορτάζουν με λαμπρότητα τη συγκεκριμένη γιορτή είναι ακόμη το μοναστήρι της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα, η Παναγία της Ελεούσας στην Κύθνο, η Παναγία στη Γραβά της Πάτμου και αλλού.

Την ημέρα αυτή επιλέγουν πολλοί χριστιανοί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να γιορτάσουν τα ονόματα Μαρία, Μάριος, Παναγιώτης, Παναγιώτα και Δέσποινα.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση