ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Τα Θεοτοκωνύμια, τα ονόματα δηλαδή που έχουν δοθεί για να συνοδεύουν την Παναγία προσδιορίζουν τον τόπο που βρέθηκε, αγιογραφήθηκε ή βρίσκεται η εικόνα της, τον τρόπο της αγιογράφησής της, την απεικόνισή της σε σχέση της με τον Υιό της, το θαύμα ή τη χριστιανική παράδοση που συνοδεύει την αγιογράφησή της ή τον συσχετισμό της με φυσικά φαινόμενα ή ιστορικά γεγονότα.

Ο εντυπωσιακός κατάλογος των ονομάτων που συνοδεύουν αυτό της Παναγίας και οι συμβολισμοί τους αποδεικνύουν μία ακόμη διάσταση: Αυτή της συναισθηματικής σχέσης της Παναγίας με τους πιστούς αλλά και της σπουδαιότητάς της ανάμεσα σε όλους τους Αγίους, ως μητέρας του Σωτήρα. Η πλούσια ονοματολογία που έχει δοθεί στην Παναγία έχει υπολογιστεί ότι ξεπερνά τα 500 διαφορετικά ονόματα από το Α έως το Ψ, με πρώτο αλφαβητικά το «η Αγγελόκτιστη» με ομώνυμο ναό στο Κίτι της Λάρνακας και τελευταίο «Παναγία η Ψυχοσώτρια».

Επιπλέον της ονοματοθεσίας των εικόνων της Παναγίας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες αλλά και μικρά, ταπεινά ξωκλήσια είναι αφιερωμένα στην Θεοτόκο, με πληθώρα «ευρηματικών» ονομάτων που πάντα συγκλίνουν στο σεβασμό προς τη μητέρα του Υιού του Θεού, το πιο σεβαστό πρόσωπο μετά τον τριαδικό Θεό.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση