ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ. ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΓΑΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΑΞΙΑ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ. ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΓΑΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΑΞΙΑ

Από την πρώτη εικόνα του Ευαγγελιστή Λουκά έως σήμερα, οι ορθόδοξες εικόνες αποτελούν μία μορφή τέχνης που εκφράζει την αναπόσπαστη σύνδεση της ζωής του πιστού με τον Θεό. Οι εικόνες, ανεξάρτητα από το μέγεθος, την τεχνοτροπία τους ή την αγοραστική τους αξία, αποτελούν το «μέσο» έκφρασης της πίστης και σύνδεσης με το Θείο.

Οι εικόνες εμπνέουν, ενδυναμώνουν, υπενθυμίζουν, προστατεύουν. Οι ορθόδοξες εικόνες, όπου και να βρίσκονται, μικρές, φυλαγμένες στο συρτάρι ή μεγάλες, κρεμασμένες στον τοίχο, προσφέρουν ένα «πρόθυμο» χέρι βοήθειας και συμπαράστασης, χαράς και ελπίδας. Μία ανεξάντλητη πηγή αγάπης και στήριξης σε κάθε στιγμή, σε κάθε ανάγκη. Δεν είναι οι εικόνες από τις οποίες απορρέει η δύναμη και η προσφορά. Είναι η πίστη του ανθρώπου, η οποία εκφράζεται μέσα από την εικόνα, το καλλιτεχνικό αυτό δημιούργημα, που λειτουργεί ως μέσο σύνδεσης για την έκφραση της πίστης προς τον Θεό.

Οι εικόνες «φύλασσαν» παραδοσιακά τα στέφανα του γάμου, συμβολίζοντας την ουσιαστική προστασία που προσφέρουν στο ζευγάρι των πιστών. Ένα ασφαλές «καταφύγιο». Μία πάντα πρόθυμη αγκαλιά. Ο γάμος, το χαρμόσυνο αυτό γεγονός που γιορτάζονταν από τους Ιουδαίους για επτά ημέρες, αποτέλεσε ένα από τα θαύματα του Ιησού. Στον γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας, ο Ιησούς μετατρέπει το νερό από έξι υδρίες, σε κρασί και με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτει τη θεϊκή Του υπόσταση στους μαθητές Του. Το θαύμα του γάμου στην Κανά συμβολίζει τη χαρά, τον εορτασμό της παρουσίας του Ιησού Χριστού στη ζωή των πιστών. Με το ανάγνωσμα του θαύματος του γάμου στην Κανά γίνεται η ακολουθία του γάμου.

Ο γάμος, ένα μυστήριο γεμάτο συμβολισμούς σε όλη του τη διάρκεια, ενώνει δύο ζωές σε μία, ανανεώνει και αναδημιουργεί, καθαγιάζει την αγάπη δύο ανθρώπων για μία από κοινού ζωή, με την ευχή να διαρκέσει μία ζωή. Η ευχή των πιστών για μακρά, ευτυχισμένη από κοινού ζωή, συνοδεύεται ιδανικά με την εικόνα ως δώρο. Ένα δώρο που σε όλη τη διάρκεια των χρόνων θα συνοδεύει όλες τις στιγμές της ζωής τους και η αξία του θα παραμένει πολύτιμη, ανεκτίμητη και αναλλοίωτη στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, για ολόκληρη την κοινή ζωή του ζευγαριού.

 

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση