ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Στις 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζονται τα γενέθλια της Θεοτόκου, η γέννηση δηλαδή της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού Χριστού. Η θεομητορική αυτή γιορτή καθιερώθηκε επίσημα στα τέλη του 7ου αιώνα από τον πάπα Σέργιο τον Α΄ και εντάχθηκε στο εορτολόγιο της Δυτικής Εκκλησίας. Έως τον 11ο αιώνα είχε επικρατήσει σε όλο τον χριστιανικό κόσμο, ενώ στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη κατέχει ιδιαίτερη θέση. Την ημέρα αυτή επιλέγουν να γιορτάζουν όσοι φέρουν τα ονόματα Μαρία, Μάριος, Δέσποινα, Παναγιώτης, Παναγιώτα, Τσαμπίκος και Τσαμπίκα, ενώ σε όλη την ελληνική επικράτεια υπάρχουν αρκετοί ναοί αφιερωμένοι στα γενέθλια της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με το απόκρυφο πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου, του 2ου αι. μ.Χ., η Θεοτόκος γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ από τη Χάνα (Άννα στα ελληνικά), σε προχωρημένη ηλικία, έπειτα από δεήσεις της Άννας και του συζύγου της Ιωακείμ για την απόκτηση ενός τέκνου (η ατεκνία θεωρούνταν ντροπή στην ιουδαϊκή κοινωνία εκείνης της εποχής). Η γέννηση της Μαρίας με θεϊκή παρέμβαση έφερε γαλήνη στις καρδιές των γονιών της που την μεγάλωσαν έως τα τρία της χρόνια και στη συνέχεια έδωσαν τη φροντίδα και την επιμέλειά της στην εκκλησία.

Η Θεοτόκος αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη πρώτη φορά με την αναφορά του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την εμφάνιση δηλαδή του Αρχάγγελου Γαβριήλ στη Μαρία και την αναγγελία της χαρμόσυνης είδησης ότι εκείνη είχε επιλεγεί ως η εκλεκτή που θα κυοφορήσει και θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού.

Η εκκλησία μας τιμά την Παναγία σε πολλές διαφορετικές ημερομηνίες, όλες θεομητορικές γιορτές, μεταξύ των οποίων η 8η Σεπτεμβρίου που γιορτάζονται τα γενέθλια της Θεοτόκου, ο Ευαγγελισμός στις 25 Μαρτίου, τα Εισόδια της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου και φυσικά η Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

 

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση