Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Οι εικόνες αποτυπώνουν την πίστη, μιλούν για τα πρόσωπα και τις σκηνές που απεικονίζουν και κρύβουν δεκάδες συμβολισμούς μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία του αγιογράφου.

 

Η εικόνα της γέννησης του Ιησού, αποτυπώνει την πιο σημαντική στιγμή της χριστιανοσύνης. Τη στιγμή που ο Θεός στέλνει στους ανθρώπους τον υιό Του, που έχει επωμιστεί το τεράστιο βάρος της δημιουργίας μίας νέας αντίληψης, ενός νέου κόσμου, ενός κόσμου αγάπης και προσφοράς προς όλους.

 

Η εικόνα με το μαύρο τριγωνικό σπήλαιο που συμβολίζει τη σκοτεινιά του κόσμου πριν την έλευση του Χριστού, του παιδιού που βρίσκεται τυλιγμένο μέσα στη φάτνη, με δίπλα του για ζεστασιά δυο ζώα, το βόδι και το γαϊδούρι, που συμβολίζει τους ανθρώπους που ήρθαν κοντά του χωρίς να γνωρίζουν τη θεϊκή του ύπαρξη.

 

Στο κέντρο της εικόνας, η Παναγία. Η μορφή της, πιο μεγάλη από όλα τα πρόσωπα που απεικονίζονται, θυμίζει την τεράστια συμβολή της για τον ερχομό του Ιησού. Οι άγγελοι, απαραίτητοι συνοδοί δοξολογούν και φέρουν την αναγγελία της γέννησης.

 

Στο κάτω μέρος της εικόνας, απομακρυσμένος από τον Ιησού και τη Θεοτόκο, ο Ιωσήφ. Σκεπτικός, ήρεμος και στωικός, γνωρίζει τον ρόλο του ως προστάτη και όχι ως φυσικό πατέρα.

 

Δίπλα του ο σατανάς, για να μπολιάσει την ψυχή του Ιωσήφ με αμφιβολία και μίσος. Απέναντι από τον Ιωσήφ, οι μάγοι, που φέρνουν δώρα στον «νεογέννητο βασιλιά», με το αστέρι να τους καθοδηγεί στον λυτρωτή και Κύριό τους.

 

Σημ.: Η εικόνα της γέννησης που φιλοξενείται στο Σπήλαιο της Γέννησης στη Βηθλεέμ έχει φιλοτεχνηθεί από την Εικονοτεχνική. Αντίτυπα πωλούνται στο ηλεκτρονική κατάστημα Christianity Art και σε σχήμα τέτοιο ώστε να λειτουργήσει ως φάτνη.

 

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση