Ο ΝΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Ο ΝΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

Στη Βηθλεέμ, μία μικρή πόλη της Παλαιστίνης, γεννήθηκαν πολλοί σπουδαίοι άνδρες που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη, σπουδαιότερος ίσως όλων ο Δαβίδ, ο βασιλιάς του Ισραήλ.

 

Το όνομα Βηθλεέμ ωστόσο έχει συνδεθεί με τον Ιησού Χριστό, διότι εκεί βρίσκονταν το σπήλαιο που φιλοξένησε τη Θεοτόκο και το νεογέννητο βρέφος. Το σπήλαιο έγινε γνωστό από τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού. Το 100μ.Χ., ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ανδριανός λεηλάτησε την Παλαιστίνη και βεβήλωσε το Σπήλαιο. Η Αγία Ελένη, η μητέρα του Μέγα Κωνσταντίνου, το 327μ.Χ. έχτισε ναό για να προστατέψει και να οριοθετήσει το Σπήλαιο για τις μετέπειτα γενιές.Το Σπήλαιο βρίσκεται κάτω από το καθολικό του ναού και για να το επισκεφθεί κανείς πρέπει να κατέβει μόλις 13 σκαλοπάτια.

 

Το φως από τα καντήλια, η Αγία Τράπεζα των Ορθοδόξων που σηματοδοτείται από ένα ασημί αστέρι πάνω στο μάρμαρο και η Φάτνη των Καθολικών αποτελούν τα βασικά στοιχεία του Σπηλαίου, τα οποίο είναι σκαλισμένο στο βράχο, επιβεβαιώνοντας την αυθεντικότητα της ταυτότητάς του. Τη δικαιοδοσία του Ναού από το 1757 την έχει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και κάθε 25 Δεκεμβρίου εκεί γιορτάζεται υπέρλαμπρα η γέννηση του Ιησού.

 

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση