Η επίμαχη εικόνα της Αγία οικογένειας – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Η επίμαχη εικόνα της Αγία οικογένειας

 

Η εικόνα της «Αγίας Οικογένειας» παρουσιάζει τη Θεοτόκο, τον Άγιο Ιωσήφ και τον Ιησού Χριστό βρέφος. Η εικόνα έχει αγιογραφηθεί από σπουδαίους αγιογράφους, τόσο στη Δύση, όσο και στην Ορθόδοξη, βυζαντινή αγιογραφία αλλά και έχει δεχτεί πλήθος επιθέσεων από ανθρώπους που την κρίνουν ως «αιρετική».

Όσοι ισχυρίζονται την αιρετική απεικόνιση της «Αγίας Οικογένειας» βασίζονται κυρίως στην «υποβάθμιση» του Αγίου Ιωσήφ και της προσφοράς του αλλά και στην «υπονόμευση» της παρθενίας της Θεοτόκου. Ωστόσο, οι αγιογράφοι που απεικονίζουν το συγκεκριμένο θέμα αλλά και πολλοί ακόμη ειδικοί περί δογματικών λαθών υποστηρίζουν ότι η κριτική που ασκείται βασίζεται σε λανθασμένο σκεπτικό που οδηγεί σε παρερμηνείες και σε ακραίες απόψεις.

Η Αγία Οικογένεια απεικονίζεται εκατοντάδες χρόνια από την ορθόδοξη αγιογραφία και αυτό καταρρίπτει το επιχείρημα που θέλει τη συγκεκριμένη εικόνα να αποτελεί κομμάτι της πίστης της Καθολικής Εκκλησίας. Επιπλέον, ο Χριστός από τη γέννησή του και έως την αποκάλυψη της Θεϊκής Του φύσης, έζησε ανάμεσα στους ανθρώπους, σαν άνθρωπος, χωρίς φυσικά να υποπέσει σε κανένα «ανθρώπινο» σφάλμα.

Ωστόσο, «προστατεύθηκε» και «αναθράφηκε» από τη μητέρα Του, τη Θεοτόκο Μαρία και από τον Ιωσήφ. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά την προστασία του Ιησού κατά τη φυγή στην Αίγυπτο αλλά και από την οργή του Ηρώδη.

Η σχέση του Ιησού με τη μητέρα Του διαφαίνεται με τρόπο συγκλονιστικό όταν ζητά από τον Ιωάννη, την ώρα που Εκείνος βρίσκεται στον Σταυρό, να την προστατεύσει και να την φροντίσει. Η Αγία Οικογένεια απεικονίζει τον Ιησού βρέφος, σε αυτή την «ανθρώπινη» φάση όπου «οικογένεια» Του είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τη φροντίδα Του και φυσικά η Θεοτόκος, η Παναγία.

Η εικόνα είναι αποδεκτή από αγιογράφους και ιερείς και από εκατομμύρια ανθρώπους, που την έχουν αγαπήσει και την επιλέγουν ανάμεσα σε χιλιάδες για το μήνυμα της «οικογενειακής προστασίας» και «αγάπης» που αυτή αποπνέει. Υπό αυτό το πνεύμα και με το βλέμμα στραμμένο στο μήνυμα της αγάπης που διαδίδει με κάθε μέσο η ορθόδοξη πίστη, η Christianity Art παράγει και πουλά την εικόνα της «Αγίας Οικογένειας» και φυσικά υπερασπίζεται με θέρμη την αγιογράφησή της.

Βρείτε την αγαπημένη σας εικόνα της Αγίας Οικογένειας :

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση