ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Οι αργυροχρυσοχόοι των Ιωαννίνων έχουν μία εξαιρετική φήμη εδώ και αιώνες που περνά τα σύνορα της χώρας. Τα δημιουργήματά τους, κυρίως από ασήμι, είναι σωστά κομψοτεχνήματα, είτε πρόκειται για κοσμήματα, είτε για σκεύη διακοσμητικά και λειτουργικά.

 

Οι καλύτερες τεχνίτες αργυροχρυσοχοίας στον κόσμο κατάγονται από το απομακρυσμένο χωριό Καλαρρύτες της Ηπείρου, ενώ η πόλη που έγινε γνωστή για τα ασημικά τους ήταν τα Ιωάννινα.

 

Η αργυροχρυσοχοΐα ως τέχνη ξεκίνησε στους βυζαντινούς χρόνους, χρονολογείται από το 1430μ.Χ., και απέκτησε γρήγορα φήμη με εξαγωγές σε κοσμοπολίτικες πόλεις, όπως Βιέννη, Βενετία, Πράγα, Μόσχα και Βουκουρέστι.

 

Σήμερα, ο σύνδεσμος αργυροχρυσοχόων Ιωαννίνων απαριθμεί 90 τεχνίτες, οι οποίοι εξασφαλίζουν τη συνέχιση της παράδοσης της τέχνης τους, ενώ συνεχίζουν να συμβάλλουν στην τοπική οικονομία.

 

Το νέο Μουσείο Αργυροτεχνίας των Ιωαννίνων στοχεύει όχι μόνο στην αναγνώριση της υψηλής τέχνης της αργυροχρυσοχοίας αλλά και στη διαφύλαξη της ιστορίας της, η οποία έχει διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής και στην πολιτιστική της ταυτότητα.

 

Στο μουσείο που φιλοξενεί σεμινάρια και εκδηλώσεις σχετικά με την τέχνη, εκτίθενται κοσμήματα, κηροπήγια, όπλα, τσιγαροθήκες, θρησκευτικά αντικείμενα, ρολόγια, δίσκοι, ποτήρια και δεκάδες είδη σερβιρίσματος, όλα από τον 19ο έως τον 20ο αιώνα.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση