ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Μία από τις πιο γνωστές και βεβαίως πιο σημαντικές διαδρομές ως προς το θρησκευτικό και ιστορικό τους ενδιαφέρον, είναι αυτή που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος στην Ελλάδα. Ο Παύλος, ένας από τους πιο σημαντικούς κήρυττες της χριστιανικής θρησκείας, ιεραπόστολος άξιος για τον λόγο και το έργο του, επονομαζόμενος «Απόστολος των Εθνών», διέδωσε τον Χριστιανισμό περνώντας από την Ελλάδα, με αφετηρία τη Σαμοθράκη και τελικό προορισμό την Κόρινθο.

 

Η διαδρομή που έκανε, άφησε αποτυπώματα που συγκινούν ακόμη και σήμερα κάθε πιστό αλλά και κάθε ιστορικό και αποτελεί μία ιδανική διαδρομή για περιήγηση, προσκύνημα και περισυλλογή. Η τρίκλιτη παλαιοχριστιανική βασιλική στο λιμάνι της αρχαίας πόλης της Σαμοθράκης, χτισμένη με αρχιτεκτονικά μέλη της αρχαιότητας, αναγέρθηκε σε ανάμνηση του γεγονότος της αποβίβασης του Αποστόλου Παύλου στο νησί και της διδασκαλίας που ακολούθησε.

 

Στη συνέχεια, τον χειμώνα του 49μ.Χ., ο Απόστολος έπειτα από όραμα που είδε στον ύπνο του, αποβιβάζεται στη Νεάπολη (αρχαία ονομασία της Καβάλας). Από εκεί πέρασε στην περιοχή των Φιλίππων, μαζί με τον Σίλα, τον Τιμόθεο και τον ευαγγελιστή Λουκά. Στους Φιλίππους, ο Σίλας και ο Παύλος συλλαμβάνονται, ραβδίζονται και φυλακίζονται. Ένας τρομερός σεισμός ανοίγει τις πόρτες της φυλακής και οι δύο Απόστολοι αναχωρούν για τη Θεσσαλονίκη, περνώντας από την Αμφίπολη και την Απολλωνία. Στη Θεσσαλονίκη ο προσηλυτισμός πολλών Ελλήνων οδηγεί στην ίδρυση Εκκλησίας, γεγονός που προκάλεσε διαταραχές και ανάγκασε τον Σίλα και τον Παύλο να αναχωρήσουν μέσα στη νύχτα.

 

Στη Θεσσαλονίκη, στη μονή Βλατάδων που αναγέρθηκε εκ των υστέρων, υπάρχει πηγή, γνωστή ως αγίασμα του Αποστόλου Παύλου, γιατί εδώ σταμάτησε ο Απόστολος για να δροσιστεί. Στον δρόμο του για την Αθήνα, ο Παύλος σταμάτησε στη Βέροια, όπου βρήκε μία οργανωμένη ιουδαϊκή συναγωγή, φιλική και έτοιμη να ακούσει τα λόγια του Αποστόλου.

 

Πολλοί άνδρες και γυναίκες προσηλυτίστηκαν, ενώ το σημείο που κήρυξε ο Απόστολος το Ευαγγέλιο, αποκαλείται έως τις ημέρες μας «Βήμα του Αποστόλου Παύλου». Το 51μ.Χ. ο Παύλος φτάνει στην Αθήνα και οδηγείται στον Άρειο Πάγο (λόφος δυτικά της Ακρόπολης των Αθηνών) για να μιλήσει ελεύθερα, επίσημα και αναλυτικά για όσα πίστευε. Σύμφωνα με αναφορές, τότε πίστεψε και ο Διονύσιος Αεροπαγίτης.

 

Η διαδρομή του στην Ελλάδα ολοκληρώνεται στην Κόρινθο, όπου συναντά τον Ακύλα και την Πρισκίλλα, που και εκείνοι γνώριζαν τον Ιησού. Δίδαξε Ιουδαίους και Έλληνες, ωστόσο εγείρε την αντίθεση κυρίως των Ιουδαίων που δεν πείστηκαν από τα λόγια του και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει. Σήμερα, ο Απόστολος Παύλος είναι πολιούχος της πόλης.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση