ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΗΚΕ Η "ΦΥΛΑΚΗ" ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΗΚΕ Η "ΦΥΛΑΚΗ" ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ

Το μικρό παρεκκλήσι που σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση έκλεισαν οι Ιουδαίοι τον Ιησού καθώς τον προετοίμαζαν για τη σταύρωσή Του, γνωστό και ως το Παρεκκλήσι των Κλαπών, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι πρόκειται για την προσωρινή «φυλακή» του Ιησού. Κλάπες ονομάζονταν οι πλάκες πάνω στις οποίες υπήρχαν εγκοπές ή τρύπες και λειτουργούσαν ως όργανο βασανιστηρίων. Σε αυτές τις κλάπες αναφέρεται ότι περάστηκαν τα πόδια του Ιησού πριν σταυρωθεί.

 

Η επιστημονική τεκμηρίωση πως πράγματι το παρεκκλήσι των Κλαπών ήταν η φυλακή του Χριστού έγινε κατά τις εργασίες αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου που ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2018, και επικεντρώθηκαν στην αποκατάσταση των στατικών μερών, στη συντήρηση των λιθοδομών και στην ανάδειξη του μνημείου και του εσωτερικού του διακόσμου με τον κατάλληλο φωτισμό.

 

Το παρεκκλήσι των Κλαπών αποτελεί ένα από τα τέσσερα βασικά τμήματα του συγκροτήματος του Ναού της Αναστάσεων -τα άλλα τρία είναι ο Γολγοθάς, ο Πανάγιος Τάφος και η τοποθεσία εύρεσης του Τιμίου Σταυρού - ένα από τα αρχαιότερα κομμάτια του ναού και ένα από τα δύο παρεκκλήσια που ανήκουν στους Ορθοδόξους.

 

Ο αρχιτέκτονας κ. Θεοδόσιος Μητρόπουλος, διδάκτορας και διευθυντής του Τεχνικού Γραφείου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ανέφερε πως οι πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές και οι εργασίες αποκατάστασης απέδειξαν πως η χρήση της Φυλακής ως λατρευτικού χώρου ανάγεται στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους. Το παρεκκλήσι αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό τις πρώτες ημέρες του 2019.

 

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση