5 λόγοι για τους οποίους ο Θεός δεν απαντά στις προσευχές σας – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

5 λόγοι για τους οποίους ο Θεός δεν απαντά στις προσευχές σας

Θα έχετε ακούσει το παλιό κλισέ, «Η προσευχή αλλάζει τα πράγματα». Αλλά τι συμβαίνει όταν η προσευχή δεν τα αλλάζει; Δεν ακούει ο Θεός; Δεν θέλει να ανταποκριθεί; Απαιτεί και περιμένει περισσότερη δύναμη στην προσευχή μας; Μήπως μας γυμνάζει στην Πίστη και την Υπομονή; Ή μήπως είμαστε κακοί πομποί, δεν προσευχόμαστε με καθαρή καρδιά, δεν λέμε «ευχαριστώ», δεν νιώθουμε ευγνωμοσύνη, δεν πιστεύουμε στην ουσία ότι θα ανταποκριθεί στις προσευχές μας, είμαστε δηλαδή είτε άπιστοι είτε ολιγόπιστοι;  

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν περιμένουμε τον Θεό. Μας περιμένει.

 

1. Θα μπορούσε να είναι ότι δεν είσαι παιδί του Θεού.

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές ή ακόμα και σκληρό, αλλά ο Θεός δεν έχει καμία υποχρέωση να απαντήσει στις προσευχές των απίστων (Ψαλμός 34:15, 17. Παροιμίες 15:8, 29. Κατά Ιωάννην 9:31. Πέτρου Α ́ 3:12). Μπορεί να απαντήσει, αλλά δεν έχει υποχρεώσει να το κάνει.

Η μόνη προσευχή που ένας άπιστος μπορεί να είναι βέβαιος ότι ο Θεός θα απαντήσει – και θα απαντήσει αμέσως – είναι μια προσευχή πίστης και αποδοχής του Υιού Του, ο οποίος πέθανε στο Σταυρό και αναστήθηκε, ως βάση για τη συγχώρεση των αμαρτιών μας.

 

2. Θα μπορούσε να είναι τα κίνητρα ή οι ενέργειές μας

Ως Χριστιανοί, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ο Θεός μπορεί να επιλέξει να καθυστερήσει ή να αρνηθεί να απαντήσει στις προσευχές μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μας περιμένει.

Τα κίνητρά μας στην προσευχή. Μπορεί να φαίνεται απλοϊκό, αλλά αν δεν ρωτήσουμε, ο Θεός δεν θα απαντήσει. Και όταν προσευχόμαστε, οι λόγοι για τους οποίους ζητάμε δεν πρέπει να είναι ιδιοτελείς (Ιακώβου 4:2-3).

Οι πράξεις μας στη ζωή προς τους άλλους. Οι ενέργειές μας μπορούν επίσης να εμποδίσουν την απάντηση του Θεού. Αν είμαστε κατάφωρα ανυπάκουοι στον Θεό, μπορούμε να περιμένουμε να εμποδίζονται οι προσευχές μας (Ψαλμός 66:18. Μιχαίας 3:4. Πέτρου Α ́ 3:7. Α ́ Ιωάννου 3:21). Αυτό είναι σχεδιασμένο -- έτσι ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στον Κύριο ολόκαρδα.

 

3. Θα μπορούσε να είναι η παρανόησή μας για τις προτεραιότητες του Θεού

Μερικά από τα προβλήματα που έχουμε με την προσευχή προκύπτουν από μια εσφαλμένη κατανόηση του Θεού. Όσο καλύτερα γνωρίζουμε για τον Θεό στις Γραφές, τόσο καλύτερα θα καταλάβουμε πώς να προσευχόμαστε – και γιατί ο Θεός ανταποκρίνεται στην προσευχή όπως Εκείνος.

Ο Θεός απαντά στην προσευχή σύμφωνα με το θέλημά Του (Α ́ Ιωάννου 5:14-15). Αλλά όπως και εμείς, οι επιθυμίες δεν είναι όλες ίσες. Η επιθυμία μου να παραμείνω πιστός στη γυναίκα μου ή στον άνδρα μου μέχρι να πεθάνω δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την επιθυμία μου να πάρω έναν υπνάκο την Κυριακή. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Ο Θεός έχει επίσης θέλημα, αλλά δεν έχουν όλες οι πτυχές του θελήματός Του την ίδια προτεραιότητα. Για παράδειγμα:

Ο Θεός επιθυμεί, πρώτα απ' όλα, να λάβει δόξα.

Ο Θεός επιθυμεί όλοι οι άνθρωποι να έχουν μια επιλογή σχετικά με τις αποφάσεις που παίρνουν.

Επιθυμεί επίσης οι άνθρωποι να ζουν μια αρκετά ευτυχισμένη ζωή ενώ βρίσκονται εδώ στη γη.

Όλα είναι θέλημά Του, αλλά αυτή η τελική προτεραιότητα έρχεται μετά τα δύο πρώτα. Τα προβλήματά μας με την προσευχή έρχονται συχνά όταν σκεφτόμαστε ότι το πρώτο πράγμα στο μυαλό του Θεού είναι η ευτυχία μας και όχι η δόξα Του.

Η δόξα του Θεού είναι πολύ σημαντική.

 

4. Θα μπορούσε να είναι ότι δεν είναι ακόμα καιρός

Ας πούμε λοιπόν ότι ζούμε για τον Χριστό στη στάση και τις πράξεις μας και προσευχόμαστε σύμφωνα με το θέλημά Του. Τι κάνουμε όταν όλα τα συστήματα είναι έτοιμα, αλλά η απάντηση δεν έχει έρθει ακόμα;

Συνεχίζεις να προσεύχεσαι.

Μπορεί οι περιστάσεις να απαιτούν αλλαγή για να μπορέσετε να αποδεχτείτε την απάντηση.

Ίσως η απάντηση να εξαρτάται από το αν κάποιος άλλος ανταποκρίνεται και στον Θεό (θυμηθείτε τη σειρά προτεραιοτήτων του Θεού).

Ίσως η καθυστέρηση είναι να δείτε πόσο σοβαρά είστε πρόθυμοι να προσευχηθείτε.

Ο Θεός μπορεί να καθυστερήσει να απαντήσει στις προσευχές σας για να σας δώσει πολύ περισσότερα από όσα ζητάτε.

 

5. Πιθανόν ο Θεός θέλει να σας δώσει περισσότερα από όσα ζητάτε

Αν ο Θεός είναι ικανός να απαντήσει (και είναι), και αν έχει υποσχεθεί να απαντήσει στις προσευχές των παιδιών Του (και το έχει κάνει), τότε η καθυστέρηση στην απάντηση – πρέπει να γνωρίζουμε – δεν είναι ότι ο Θεός είναι απαθής ή απών.

Τώρα σε Εκείνον που είναι ικανός να κάνει πολύ πιο άφθονα πέρα από όλα όσα ζητάμε ή σκεφτόμαστε . . . Σ' Αυτόν να είναι η δόξα στην εκκλησία και στον Χριστό Ιησού σε όλες τις γενεές στους αιώνες των αιώνων. Αμήν. —Εφεσίους 3:20–21

Σε τελική ανάλυση, μπορεί ο Θεός να επιθυμεί να σας δώσει κάτι περισσότερο από την απλή απάντηση στην προσευχή σας, κάνοντας την απάντηση – μόλις ληφθεί – ακόμα πιο γλυκιά.

Η σχέση μας με τον Θεό είναι όμορφη και μπορεί να αναπτυχθεί και να αλλάξει. Μην στέλνετε ένα αίτημα στο Θεό και περιμένετε να το υπογράψει, απλά υπογράψτε ένα λευκό χαρτί για να γράψει ο Θεός το θέλημά Του.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση