8ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

8ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021)

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας πραγματοποιεί το 8ο κατά σειρά Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στα πλαίσια των 10 συνολικά συνεδρίων που έχει αναλάβει να οργανώσει στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Στο Συνέδριο με κεντρικό θέμα «Οι μεγάλες Προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης Ομοψυχία και διχόνοια κατά την Επανάσταση», θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες και ιστορικοί ερευνητές, φωτίζοντας διαφορετικές πτυχές της σκέψης και της δράσης σπουδαίων προσωπικοτήτων που έδρασαν κατά την Ελληνική Επανάσταση και άφησαν το αποτύπωμά τους σε αυτήν. Μορφές όπως ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, Ο Σπυρίδων Τρικούπης, ο Ρήγας Φερραίος, ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Δικαίος -Παπαφλέσσας και γυναικείες μορφές όπως η Λασκαρίνα Πινότση και η Μαντώ Μαυρογένους, μέσα από τη ματιά και τον λόγο των εισηγητών που έχουν αναλάβει την παρουσίασή τους, θα αναδειχθούν ως προς τη συμβολή τους στον αγώνα, στην εκπαίδευση, στη διαμόρφωση μίας ενιαίας εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας, στη διατήρηση της ορθόδοξης πίστης.

Το Συνέδριο θα χαιρετίσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου. 19 και 19 Οκτωβρίου 2019. Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/identity/h_syn_progr.pdf

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση