«Δύο συλλογές σμίγουν» στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

«Δύο συλλογές σμίγουν» στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης

 

Στις 30 Νοεμβρίου του 2015, ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχώρησε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, με τη μορφή χρησιδανείου για 30 χρόνια, εικόνες και ιερά κειμήλια από τη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η απόφαση στηρίχτηκε στο σκεπτικό της διαφύλαξης και συντήρησης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον οποίο θα εξασφάλιζαν οι εγκαταστάσεις του Μουσείου. Η έκθεση «Δύο Συλλογές σμίγουν» προβάλλει τα συντηρημένα έργα 129 εικόνες και ιερά κειμήλια -23 από τα οποία παρουσιάζονται στο ευρύ αλλά και εξειδικευμένο κοινό, για πρώτη φορά.

Η έκθεση που θα φιλοξενείται στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου «Κυριάκος Κρόκος», έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, αποκαλύπτει την αλληλοσυμπλήρωση των αντικειμένων των δύο Συλλογών, της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης. Αφορμή για τη διαπίστωση αυτή, που αποτυπώνεται εύγλωττα στον τίτλο της έκθεσης, στάθηκε η ύπαρξη έργων και από τις δύο Συλλογές, του ίδιου ζωγράφου και εργαστηρίου.

Οι Συλλογές, με 50 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης και 79 έργα του Μουσείου, που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα έως τις αρχές του 20ου αιώνα, περιλαμβάνουν φορητές εικόνες, αντικείμενα ιδιωτικής λατρείας, λειτουργικά σκεύη, άμφια και ιερά κειμήλια, όλα αντιπροσωπευτικά δείγματα της ορθόδοξης θρησκευτικής τέχνης.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2. Είσοδος ελεύθερη.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση