Η εικόνα της Γέννησης του Χριστού, ένα σπάνιο και επίκαιρο δώρο για τι – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Η εικόνα της Γέννησης του Χριστού, ένα σπάνιο και επίκαιρο δώρο για τις Γιορτές

 

Δεν υπάρχει πιο σημαντική, πιο πνευματική και δοτική προσφορά, από το δώρο μιας Εικόνας.

Ιδιαίτερα τώρα τα Χριστούγεννα και σε αυτές τις ακραίες συνθήκες που μας εμποδίζουν να συναντήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα από κοντά, ένα πνευματικό δώρο με τόση δύναμη, τόση πνευματικότητα και αξία, εκτιμάται πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο υλικό αγαθό.

Η εικόνα δεν είναι αντικείμενο, δεν είναι ένα φυσικό προϊόν Τέχνης με διακοσμητική αξία. Αποτελεί ένα θεμελιώδες και συστατικό στοιχείο της χριστιανικής πίστεως. Ο πανίερος αυτός θεσμός της Ορθοδοξίας, η εικονογράφηση, έχει τη βάση του στην ενανθρώπηση του Ιησού Χριστού και ο χαρακτήρας του είναι λειτουργικός, παιδαγωγικός-διδακτικός και αναγωγικός στην κοινωνία του ανθρώπου με το Θεό.

Η εικόνα είναι η χειροπιαστή μαρτυρία, η συμβολική απόδοση της σαρκώσεως του Χριστού και της σωτηρίας του ανθρώπου μέσα στο σώμα Του, είναι κατά μια έννοια ένας ορατός, ένας γήινος θείος λόγος, ένα συμπυκνωμένο εικονικό ευαγγέλιο, ένα ισχυρό μέσο διά του οποίου εκφράζονται συγκεκριμένα υπαρκτά γεγονότα της ζωής του Χριστού, των Αποστόλων, των Αγίων και Οσίων, της Παναγίας και φυσικά της ίδιας της Εκκλησίας.

Εκείνο το οποίο εικονίζεται δεν είναι φυσικά η θεία φύση του Χριστού ή των Αγίων αλλά, η υπόσταση, το γεγονός του προσώπου τους, που είναι η εικόνα του Θεού του αοράτου.

Γι’ αυτό το λόγο, η Εκκλησία μας ταυτίζει την ορθόδοξη πίστη με την τιμή των εικόνων και ονομάζει την πρώτη Κυριακή των Νηστειών, κατά την οποία εορτάζεται η αναστήλωσή τους, Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ένας πραγματικά εμπνευσμένος αγιογράφος υπηρετεί όλα τα παραπάνω και δίνει στην εικόνα το σχήμα, το χρώμα, την αισθητική, την τεχνοτροπία που αντιστοιχεί. Εκεί το πνευματικό συναντά το καλαίσθητο.

Το θεόπνευστο παντρεύεται αρμονικά με τη γήινη δημιουργία που ακολουθεί το πνεύμα, με σεβασμό, έμπνευση, πίστη και ανάταση. Μια υπέροχη εικόνα είναι αυτή της Γεννήσεως του Χριστού: Ένα διαχρονικό αριστούργημα που αξίζει να δωρίσει κανείς σε αγαπημένους του, ως μια προσφορά ζωής μεταφέροντας την αγάπη και εκτίμησή του.

Ανακαλύψτε εδώ τη συλλογή μας με όλες τις εικόνες της Γέννησης του Χριστού



Ένα δώρο μοναδικό, ένα πολύτιμο αντίγραφο της πρωτότυπης εικόνας που δώρισε η Εικονοτεχνική στον Πατριαρχείο Ιεροσολύμων το 2000, στο πλαίσιο του λαμπρού εορτασμού του Ιωβηλαίου έτους, την ιστορική εορτή της Ορθοδοξίας για τα 2000 χρόνια της γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ.

Την εικόνα της Γεννήσεως που κοσμεί τον Ιερό αυτό τόπο ακόμη και σήμερα και την προσκυνά ολόκληρη η Ανθρωπότητα, έχει φιλοτεχνήσει με τρόπο μοναδικό και με σεβασμό και την ποιότητα που απαιτεί το πανάγιο αυτό σπήλαιο, ο αγιογράφος Λάμπρος Νιζάμης, στο φυσικό μέγεθος του σπηλαίου και σε σχήμα οβάλ με διαστάσεις 1.5 x 1.5 μ. με σπουδαία αγιογραφία πλαισιωμένη από ασημένια κορνίζα βάρους 7 κιλών και ένα αστέρι στην κορυφή. 

Το δώρο έγινε αποδεκτό με μεγάλη τιμή από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με τον μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης, Διόδωρο Α' να ζητεί την αναπαραγωγή της εικόνας προκειμένου να τη δωρίσει με τη σειρά του στους μεγάλους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες της εποχής που παραβρέθηκαν στην ένδοξη γιορτή.

Ο Πάπας Ιωάννης ΙΙ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, όλοι οι ορθόδοξοι Πατριάρχες και Αρχιεπίσκοποι της εποχής και πολιτικοί αρχηγοί πολλών κρατών όπως ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν, έλαβαν ως δώρο πιστό αριθμημένο αντίγραφο της εικόνας.

Στη συνέχεια η Christianity Art δημιούργησε 2.000  πιστά αντίγραφα για εμπορική χρήση με την υπογραφή - πάντα - του αγιογράφου Λάμπρου Νιζάμη, με χρώματα ανεξίτηλα στο χρόνο, σε δύο τύπους: Με ασημένια κορνίζα  925° και χειροποίητη μεταξοτυπία.

Ένα τέτοιο δώρο μπορείτε να κάνετε και εσείς στους αγαπημένους σας, είτε τους συναντήσετε από κοντά, είτε στέλνοντάς το μαζί με τις ευχές και την αγάπη σας. Θα το εκτιμήσουν πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, χρηστικό ή διακοσμητικό. Γιατί είναι μια προσφορά ζωής 

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση