Η πιο ευάλωτη ομάδα της πανδημίας του κορωνοϊού ζητά τη βοήθεια μας.

Στην πρωτόγνωρη εποχή που διανύουμε, την εποχή του COVID-19, οι ζωές οι δικές μας και των αγαπημένων μας βρίσκονται υπό απειλή. Οι εργασίες των περισσοτέρων έχουν «παγώσει», οι κοινωνικές μας δραστηριότητες έχουν σταματήσει και η αίσθηση ανασφάλειας για ό,τι αναμένεται να επακολουθήσει τις πανδημίας, μας έχει κυριεύσει. Ωστόσο, την εποχή αυτή η προσοχή μας θα πρέπει να είναι στραμμένη στην πλέον ευάλωτη ομάδα, τους ηλικιωμένους, πολλοί εκ των οποίων στηρίζονται στην καλή διάθεση τρίτων για να ζήσουν αξιοπρεπώς, είτε βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους, είτε σε γηροκομεία.

Η έκκληση για βοήθεια του Γηροκομείου Αθηνών, (πατήστε στο link για περισσότερες πληροφορίες) για είδη προφύλαξης από τον κορωνοϊό, τρόφιμα και πετρέλαιο, μας καλεί όλους να κινητοποιηθούμε και να συνδράμουμε, εφόσον μπορούμε. Καμία βοήθεια δεν είναι περιττή. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διάφορα για ένα ιστορικό γηροκομείο που έχει προσφέρει θαλπωρή και αγκαλιά σε χιλιάδες ηλικιωμένους στα 100 και πλέον χρόνια λειτουργίας του. 

Οι ανάγκες του Γηροκομείου Αθηνών είναι διαρκείς και θα συνεχίσουν και μετά την κρίση του κορωνοϊού. Ο Δήμος Αθηναίων, μεμονωμένοι άνθρωποι, επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η δική μας, νιώσαμε χρέος να ανταποκριθούμε και το κάναμε. Ας στρέψουμε το βλέμμα όλοι σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και ας ανταποκρινόμαστε με ό,τι μπορεί ο καθένας από εμάς στην έκκληση βοήθειας των συνανθρώπων μας. Τώρα και διαρκώς.