Γιατί ο Θεός δεν τιμωρεί αμέσως, ακαριαία; – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Γιατί ο Θεός δεν τιμωρεί αμέσως, ακαριαία;

Το ερώτημα, «γιατί ο Θεός δεν τιμωρεί αμέσως τους ασεβείς» ή «γιατί ο Θεός δεν κρίνει αμέσως τους κακούς», είναι συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι περισσότεροι Χριστιανοί λαμβάνοντας υπόψη τους τόσους κακοποιούς και απατεώνες του κόσμου αυτού.

Ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη, πολλοί άνθρωποι όπως ο Δαβίδ και ο Ιώβ έκαναν αυτές ακριβώς τις ίδιες ερωτήσεις ως προς το γιατί ο Θεός δεν τιμωρεί ποτέ τους ασεβείς αμέσως.

Όταν διαβάζετε προσεκτικά τη Βίβλο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ο Θεός δεν τιμωρεί ποτέ τους ασεβείς αμέσως για τις κακές τους πράξεις.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους ο Θεός δεν τιμωρεί ποτέ τους ασεβείς αμέσως είναι γνωστοί στον εαυτό Του. Ναι, μπορεί να μην καταλαβαίνουμε γιατί ο Θεός δεν τιμωρεί ποτέ τους ασεβείς αμέσως, αλλά τους επιτρέπει να ζήσουν ή ακόμα και να ευημερήσουν μέσα στα σατανικά και «κακά» τους σχέδια.

Αλλά ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε όπως μας λέει ο Ησαΐας 55:8,9 είναι ότι οι σκέψεις του Θεού δεν είναι οι σκέψεις μας ούτε είναι οι δρόμοι Του ούτε οι δρόμοι μας ούτε έχουμε την τέλεια γνώση και κατανόηση του Θεού για να καταλάβουμε γιατί κάνει ορισμένα πράγματα.

Επιπλέον, πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο και μόνο επειδή οι ασεβείς δεν τιμωρούνται αμέσως δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσουν τελικά θεϊκή τιμωρία και κρίση για την ανομία τους.


Γιατί ο Θεός αφήνει τα κακά πράγματα να συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους; 

Γιατί δεν επεμβαίνει και δεν κάνει κάτι για τους ασεβείς;

Η Αγία Γραφή μας δίνει την απάντηση: επειδή είναι υπομονετικός και ελεήμων για μας, δεν θέλει να χαθεί κανένας από εμάς, αλλά να έρθει σε μετάνοια για να αποκτήσει σωτηρία και αιώνια ζωή (Β ́ Πέτρου 3:9).

Γιατί όμως ο Θεός πρέπει να είναι υπομονετικός μαζί μας; Δεν θα έπρεπε όλοι να Τον αγαπάμε αυτόματα, πριν ακόμα γεννηθούμε; Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να συμβεί επειδή δεν είμαστε προγραμματιζόμενα ρομπότ.

Θυμηθείτε, ο Θεός μας έχει δώσει ελεύθερη βούληση να επιλέξουμε αν θα Τον ακολουθήσουμε ή όχι. Επιπλέον, αυτή η ελευθερία επιλογής επιτρέπει την αμαρτία και την ανυπακοή.

Έτσι ο Θεός έχει επιτρέψει να συμβεί ανυπακοή στη δημιουργία Του, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας (Ρωμαίους 5:20). Αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο χάρη στην υπομονή και το έλεός Του προς εμάς (Ρωμαίους 2:4).

Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι ο Θεός δεν τιμωρεί τους αμαρτωλούς και τους κακούς ανθρώπους επί τόπου, επειδή θα ήταν άδικο γι 'αυτούς. Πώς; 

Αν ο Θεός τιμωρούσε αμέσως τους ασεβείς, θα ήταν άδικο γι' αυτούς, επειδή δεν θα είχαν την ευκαιρία να μετανοήσουν και να στραφούν από την αμαρτία τους.

Η Αγία Γραφή στον Ιερεμία 18:1-6 μας λέει ότι οι άνθρωποι είναι σαν πήλινα αγγεία στα χέρια του αγγειοπλάστη που είναι Θεός σε αυτή την περίπτωση. Όταν ένας αγγειοπλάστης φτιάχνει ένα πήλινο σκεύος, δεν το καταστρέφει μέχρι να τελειώσει την κατασκευή του.

Με τον ίδιο τρόπο, ο Θεός δεν καταστρέφει τους αμαρτωλούς μέχρι να τελειώσει τη χρήση τους για τους σκοπούς Του (βλέπε Ρωμαίους 9:21-23). Επιπλέον, ο Θεός μερικές φορές χρησιμοποιεί τους κακούς ανθρώπους ως όργανα κρίσης (βλέπε Αποκάλυψη 6:8. Ησαΐας 10:5-15).

Όχι μόνο αυτό, ο Θεός δεν τιμωρεί ποτέ τους ασεβείς αμέσως για να δώσει χρόνο για τη δική Του δόξα και δοξολογία πριν τους καταστρέψει αν δεν μετανοήσουν (βλέπε Β ́ Θεσσαλονικείς 1:9-10).

Ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο ο Θεός δεν τιμωρεί ποτέ τους ασεβείς αμέσως είναι ότι δεν έχει ευχαρίστηση με το θάνατο των ασεβών, όπως βλέπουμε στον Ιεζεκιήλ 18:23.

Κατά συνέπεια, επιτρέπει σε τέτοιους ανθρώπους να ζήσουν λίγο περισσότερο, ώστε να μετανοήσουν και να στραφούν από τους κακούς τρόπους τους και στον Υιό Του, Ιησού Χριστό για σωτηρία.

Πρέπει να καταλάβoυμε ότι ο Θεός καλεί όλους τους κακούς ανθρώπους σε μετάνοια, γι' αυτό τους δίνει την περίοδο χάριτος για να το κάνουν, καθώς δεν θέλει να αντιμετωπίσουν την αιώνια καταστροφή στην κόλαση προετοιμασμένοι για τον διάβολο και τους αγγέλους του (Ματθαίος 25:41).

 

Ο Θεός είναι υπομονετικός και πολύπαθος

Στο (Β ́ Πέτρου 3:9-11), βλέπουμε ότι ο Θεός είναι υπομονετικός και μακρόσυρτος απέναντι σε όλους μας, γι' αυτό και ποτέ δεν τιμωρεί τους ασεβείς για τις κακές πράξεις τους αμέσως για να τους δώσει αρκετές ευκαιρίες για να μετανοήσουν.

Η λαχτάρα του Θεού προς τους κακούς ανθρώπους οφείλεται στην άπειρη αγάπη που έχει για τη δημιουργία Του, καθώς δεν θέλει να αντιμετωπίσουμε αιώνια τιμωρία και πόνο στην κόλαση με τον διάβολο, αλλά να έχουμε αιώνια ζωή που βρίσκεται στον γιο Του Ιησού Χριστό.

Και αυτή η αιώνια ζωή που έρχεται μετά τη σωτηρία, όταν κάποιος δέχεται τον Ιησού Χριστό ως τον προσωπικό του Κύριο και Σωτήρα, είναι ελεύθερα διαθέσιμη σε οποιονδήποτε πιστεύει στον Κύριο Ιησού Χριστό.

Σκεφτείτε το στη δική σας κατάσταση, αν ο Θεός δεν ήταν υπομονετικός και λαχταρούσε σε εσάς όταν ήσασταν κακοί και κάνατε κάθε είδους κακά πράγματα πριν αναγεννηθείτε, πού θα ήσασταν τώρα;

Η απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι θα είστε νεκροί και στην κόλαση μέχρι τώρα να κλαίτε και να τρίζετε τα δόντια σας με τους συνανθρώπους σας κακούς των οποίων η περίοδος χάριτος είχε τελειώσει.

Πρέπει να θυμάστε ότι είστε ζωντανοί τώρα εξαιτίας του ελέους του Θεού, το οποίο σας επέτρεψε να έχετε ακόμη και το χρόνο να μετανοήσετε και να στραφείτε από τους κακούς σας τρόπους πριν να είναι πολύ αργά για να το κάνετε.

Έτσι, όταν βλέπετε τους ασεβείς να μην τιμωρούνται αμέσως για τις κακές τους πράξεις, απλώς θυμηθείτε ότι ο Θεός τους δίνει μια περίοδο χάριτος για να μετανοήσουν και να στραφούν από τους κακούς τρόπους τους πριν από την τελική τους κρίση.

Ωστόσο, αν αρνηθούν να μετανοήσουν και στραφούν από τους κακούς τρόπους τους, η οργή του Θεού θα πέσει γρήγορα επάνω τους και θα τους κοπεί η ζωή, όπως έκανε από την αρχή αυτού του κόσμου.

Θυμηθείτε, ο λόγος του Θεού λέει στις Παροιμίες 11:21 ότι οι ασεβείς δεν θα μείνουν ατιμώρητοι για τις κακές τους πράξεις και τελικά θα πρέπει να θερίσουν ό,τι έχουν σπείρει σε εύθετο χρόνο, αν δεν μετανοήσουν.

 

Ποια είναι η ανταμοιβή των ασεβών;

Η Βίβλος έχει πολλά να πει για την τελική ανταμοιβή των ασεβών που θα έρθει σε όλους τους κακούς ανθρώπους που αρνούνται να μετανοήσουν και να στραφούν από τους κακούς τρόπους τους για να σωθούν από τον ξαφνικό θάνατο και την αιώνια καταστροφή που τους περιμένει όταν πεθάνουν.


Η πρώτη ανταμοιβή των ασεβών που βλέπουμε στη Βίβλο είναι ότι τελικά θα μετατραπούν σε κόλαση όπως μας λένε οι Ψαλμοί 9:17, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασεβείς θα ριχτούν τελικά στη λίμνη της φωτιάς μαζί με τον Σατανά όπου θα περάσουν το υπόλοιπο της αιωνιότητάς τους.

Εν ολίγοις, ένας κακός άνθρωπος που δεν μετανοεί για τις αμαρτίες του θα πρέπει να ζήσει με το γεγονός ότι δεν θα περάσει ποτέ την αιωνιότητα με τον Θεό στον ουρανό, ο οποίος είναι γεμάτος αιώνια χαρά και ευδαιμονία που δεν είναι ακόμη γνωστή στην ανθρωπότητα.

Αντίθετα, τέτοιοι άνθρωποι θα χωριστούν αιώνια από τον Θεό και θα τιμωρηθούν με αιώνια καταστροφή μακριά από την παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όπως μας λέει ο απόστολος Παύλος στην Καινή Διαθήκη στη Β ́ Θεσσαλονικείς 1:9.

Επιπλέον, μας λένε περαιτέρω στους Ψαλμούς 10:4,5 ότι δεν θα υπάρχει ελπίδα για τους κακούς που οδηγούν τους άλλους να παραστρατούν στις κακές τους πράξεις. Αντίθετα, θα χαθούν για πάντα και τα κακά τους έργα θα τους ακολουθούν για όλη την αιωνιότητα στην κόλαση.

Έτσι, εν ολίγοις, οι ασεβείς τελικά θα τιμωρηθούν από τον Θεό και θα λάβουν τη δίκαιη ανταμοιβή τους για τις κακές πράξεις που έκαναν στη ζωή τους.

Όλοι οι αμετανόητοι κακοί άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν τελικά την οργή και την αιώνια κρίση του Θεού στη λίμνη της φωτιάς, όταν όλα θα ειπωθούν και θα γίνουν (Αποκάλυψη 20:11-15).Ενώ οι δίκαιοι θα περάσουν τελικά την αιωνιότητα στον ουρανό με τον Θεό, τον Ιησού Χριστό, τους αγίους αγγέλους και τους λυτρωμένους αγίους όλων των εποχών. 

Θυμηθείτε, όσο κακοί και αν είναι οι κακοί άνθρωποι, ο Κύριος εξακολουθεί να τους θέλει να μετανοήσουν και να μην χαθούν στην κόλαση, ώστε να μπορούν να είναι μαζί Του στον ουρανό.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση