Η Αγία Οικογένεια: Η καταπληκτική δύναμη μιας μοναδικής εικόνας – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Η Αγία Οικογένεια: Η καταπληκτική δύναμη μιας μοναδικής εικόνας


Η Αγία Οικογένεια στον Χριστιανισμό είναι η οικογένεια που αποτελείται από το Θείο Βρέφος Ιησού Χριστό, την Παναγία και τον Άγιο Ιωσήφ τον Μνήστορα.

Τα τέσσερα Ευαγγέλια δεν αναφέρουν πολλά στοιχεία για τον βίο της Αγίας Οικογένειας στα χρόνια πριν από την έναρξη της δημόσιας αποστολής του Ιησού. Οι Ματθαίος και Λουκάς διηγούνται τα γεγονότα από τα χρόνια αυτά, συγκεκριμένα την Περιτομή του Ιησού, την Υπαπαντή, τη Φυγή στην Αίγυπτο, την επιστροφή στη Ναζαρέτ και την εύρεση του δωδεκαετούς Ιησού στον Ναό. Οι γονείς του Ιησού ήταν όπως φαίνεται θρησκευόμενοι Ιουδαίοι, καθώς ο Λουκάς αναφέρει ότι έπαιρναν τον Ιησού μαζί τους στο ετήσιο προσκύνημά τους στα Ιεροσόλυμα, μαζί με άλλες πιστές εβραϊκές οικογένειες.

Η Αγία Οικογένεια στην Τέχνη

Η Αγία Οικογένεια αποτελεί διαχρονικά ένα δημοφιλές θέμα στη χριστιανική Τέχνη. Μερικοί από τους πλέον γνωστούς κλασικούς καλλιτέχνες που το έχουν ζωγραφίσει είναι:

Μιχαήλ Άγγελος: Πινακοθήκη Ουφίτσι, Φλωρεντία

Γιόος φαν Κλέφε: Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Νέα Υόρκη)

Ραφαήλ: Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

Τζούλιο Ρομάνο: 1520-1523, Κέντρο Γκέτι, Λος Άντζελες

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: Δύο έργα, του 1586-1588 και του 1595, αμφότερα στο Τολέδο

Στην αρχιτεκτονική, διάσημος είναι ο ναός της Αγίας Οικογένειας, «Σαγράδα Φαμίλια» όπως ονομάζεται στην ισπανική γλώσσα, που κτίζεται τον τελευταίο ενάμιση αιώνα στη Βαρκελώνη, σε σχέδια του Αντόνι Γκαουντί, και όταν ολοκληρωθεί θα είναι ο υψηλότερος χριστιανικός ναός στην Οικουμένη.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση