Και όμως δεν χρειάζεται μια περιουσία για να δημιουργήσεις το δικό σου – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Και όμως δεν χρειάζεται μια περιουσία για να δημιουργήσεις το δικό σου εικονοστάσι

Υπάρχουν εικονοστάσια και…εικονοστάσια. Εικονοστάσια από εξαιρετικής ποιότητας ξύλο δουλεμένα στο χέρι με αγάπη και την αρμόζουσα αισθητική και φυσικά μπορεί να βρει κανείς και πιο ταπεινές θήκες για εικόνες που κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά τους μιας.

Γιατί να δημιουργήσω ένα εικονοστάσι στο σπίτι μου;

Προσευχή και οι Άγιες Εικόνες στις οποίες απευθυνόμαστε. Το εικονοστάσι, στην ουσία αποτελεί ένα βοηθητικό «εργαλείο» προσευχής που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι πιστού Χριστιανού, ένα «οικιακό ιερό», εκεί που απευθύνεται ο Χριστιανός για να μιλήσει απευθείας στην Παναγία ή στον προστάτη Άγιό του και να ζητήσει μεσιτεία στον Χριστό και στον Πανάγαθο.

Μια Άγια Εικόνα ή ένα εικονοστάσι συνιστά ένα εξαιρετικό δώρο, σε κάθε περίσταση. Απευθύνεται στην ψυχή των ανθρώπων που αγαπάμε, καθώς η εικόνα εκτός από απεικόνιση και επεξήγηση του Ευαγγελίου, αποτελεί το πιο ενδεδειγμένο, το ιδανικό μέσο προσευχής, δηλαδή επικοινωνίας με τον Τριαδικό Θεό.

Η δημιουργία ενός εικονοστασίου είναι μια εύκολη υπόθεση αρκεί να συνοδεύεται από Πίστη και Πεποίθηση για τη δύναμη των Αγίων Εικόνων. Μάλιστα δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς μια …περιουσία για να συστήσει τη δική του ιερή γωνιά στο σπίτι του. Μπορεί να προμηθευτεί και πιο οικονομικές εικόνες Αγίων από κάποιο κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη ή από ένα e-shop ακόμη και εικόνες παλιές που θεωρούνται οικογενειακά κειμήλια και περνάνε από γενιά σε γενιά. Πολλές φορές οι εικόνες αυτές αποτελούν αντίγραφα από γνωστές εκκλησιαστικές εικόνες που βρίσκονται σε μονές και ναούς σε όλη τη χώρα.

 

Εικόνες της Παναγίας

Η Θεοτόκος κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στον Χριστιανισμό και ειδικά στην Ορθοδοξία, είναι άλλωστε γνωστό ότι το πιο διαδεδομένο γυναικείο όνομα στη χώρα μας είναι το «Μαρία», το όνομα της Παναγίας. Εικόνες με την Παναγία θα βρούμε σε κάθε ελληνικό σπίτι. Η θεματολογία των εικόνων της Θεοτόκου συνήθως τονίζει τον ρόλο της ως μητέρα του Θεανθρώπου αφού συχνά απεικονίζεται μαζί με το θείο βρέφος να το κρατά στην αγκαλιά της. Επίσης δημοφιλείς είναι και οι εικόνες που αφορούν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Τέλος, σε πολλά σπίτια θα δούμε εικόνες με την Παναγία Διαρκούς Βοήθειας.

Υπάρχουν όμως και πολλές ιδιαίτερες εικόνες και αγιογραφίες της Παναγίας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Παναγία με τα 7 Σπαθιά, ή η Γοργοεπήκοος (από ψηλά σπεύδουσα) ή η Παναγία η Γλυκοφιλούσα.

 

Εικόνες του Χριστού

Εννοείται ότι πολύ δημοφιλείς είναι πάντα και οι εικόνες του Χριστού. Ως γνωστόν, κυρίως λόγω του σεβασμού προς το «πρόσωπο» που απεικονίζεται, οι εικόνες του Χριστού έχουν περιορισμένη θεματολογία. Οι περισσότερες αφορούν τη Γέννηση, τη Σταύρωση και την Ανάστασή Του.

 

Εικόνες Αγίων

Οι Άγιοι της Πίστης μας είναι πολλοί και οι εικόνες τους είναι πολυάριθμες. Συνήθως σε κάποιο σπίτι θα βρούμε τις εικόνες των Αγίων τα ονόματα των οποίων έχουν ο νοικοκύρης και τα μέλη της οικογένειάς του ενώ πιθανό είναι να συναντήσουμε και την εικόνα κάποιου Άγιου προστάτη κάποιων επαγγελμάτων. Για παράδειγμα, ένας ναυτικός μπορεί να έχει στο σπίτι του μια εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Οι Άγιοι απεικονίζονται πάντα με ύφος αυστηρό αλλά ήρεμο και πάντα «ανφάς». Πολλοί Άγιοι απεικονίζονται με λίγο πιο ιδιαίτερο τρόπο, ανάλογα με τα θαύματα ή τον τρόπο με τον οποίο μαρτύρησαν. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει τον δράκο ή του Αγίου Σπυρίδωνα που κρατάει το χαρακτηριστικό τούβλο το οποίο χωρίζεται στα συστατικά του στοιχεία.

 

Εικόνες και κόστος

Οι τιμές στις αγιογραφίες και το κόστος των εικόνων γενικότερα εξαρτώνται από το αν είναι απλά αντίγραφα – δηλαδή αναπαραγωγές που στην ουσία τυπώνονται στο ξύλο – ή από το αν έχουν γίνει στο χέρι. Σε κάθε περίπτωση, στα καταστήματα πώλησης εικόνων των Αγίων της Ορθοδοξίας θα βρείτε σίγουρα μια εικόνα που να ταιριάζει στο σπίτι αλλά και στο πορτοφόλι σας.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση