Η ζωή της Αγίας Φιλοθέης στο Θέατρο Σκιών – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Η ζωή της Αγίας Φιλοθέης στο Θέατρο Σκιών

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη ζωή και το θαυμαστό έργο της Αγίας Φιλοθέης μπορούν να απολαύσουν καθηγητές, γονείς και μαθητές σε όλη την Ελλάδα, μέσα από ένα πρωτότυπο δραματοποιημένο κείμενο που συνέγραψε ο Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωσήφ Βιβιλάκης.

Το έργο «Ο βίος της Αρχοντοπούλας των Αθηνών», της γνωστής σε όλους μας Αγίας Φιλοθέης που αφιέρωσε κυριολεκτικά τη ζωής της στην υπηρεσία των συνανθρώπων της, «ζωντάνεψε» το Θέατρο Σκιών για τέσσερα βράδια στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη ριψοκίνδυνη δράση της Αγίας, της Φιλοθέης Μπενιζέλου, που έδωσε όλη της την περιουσία σε έργα στήριξης των συνανθρώπων της κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην Αθήνα, τον 16ο αιώνα.

Τις σκαλιστές χειροποίητες φιγούρες της «Αγίας» αλλά και των άλλων πρωταγωνιστών του έργου, πλαισιώνουν οι μουσικοί και οι παίκτες σκιών. Το σύνολο του έργου οφείλεται στη συνεργατική δουλειά της επιστημονικής και καλλιτεχνικής ομάδας το «Οθόνιον», που υπερασπίζεται στην πράξη τις παραδοσιακές σκηνικές πρακτικές.

Οι συντελεστές της παράστασης προτίθενται να την παρουσιάσουν σε όποιες ενορίες και σχολεία τους ζητηθεί, κατόπιν σχετικής συνεννόησης. Μπορείτε να τους βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://othonion.wordpress.com/?fbclid=IwAR0V-E86BqQOq0NPbJqs51JRWAo0sqxp5kFS18LrpwLe3AwUw276_f8g6Rk

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση