Η σύγχρονη αγιογραφία μέσα από έργα του Γ. Κόρδη στο Βυζαντινό μουσείο – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Η σύγχρονη αγιογραφία μέσα από έργα του Γ. Κόρδη στο Βυζαντινό μουσείο Αθηνών

Η σύγχρονη αγιογραφία, η προσέγγιση και η απόδοση των πανίερων προτύπων της Ορθοδοξίας, αποτελεί την απόδειξη της συνέχειας της υψηλής τέχνης της αγιογραφίας. Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, συνεπές στον ρόλο του ως ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς, που αναδεικνύει την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων, φιλοξενεί μία μόνιμη έκθεση 25.000 εκθεμάτων από τον 3ο έως τον 20ο αιώνα αλλά και μία περιοδική έκθεση στην οποία φροντίζει να προβάλει ό,τι συμβαίνει σήμερα στον χώρο του ενδιαφέροντος του.

Η νέα έκθεση με θέμα «Γράφοντας το φως. Φορητές εικόνες 2005 – 2019» παρουσιάζουν έργα του Γιώργου Κόρδη, του αγιογράφου από τη Φθιώτιδα που μετά τις σπουδές Θεολογίας στο Ελληνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, στράφηκε στη ζωγραφική σπουδάζοντας στη σχολή School of the Museum of Fine Arts. Επέστρεψε στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στη χαρακτική με τον σπουδαίο χαράκτη και δάσκαλο Φώτη Μαστιχιάδη. Η καριέρα του Κόρδη μοιράζεται ανάμεσα στη διδασκαλία -από το 2003 διδάσκει εικονογραφία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι επισκέπτης καθηγητής στο Institute of Sacred Music στο Πανεπιστήμιο Yale και στο Πανεπιστήμιο NotreDame των Η.Π.Α. -και στη δημιουργία της εικονογραφίας.

Η έκθεση που ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου, αποτυπώνει σε διάφορα παραδοσιακά υλικά αλλά και σε tablet τις μορφές Αγίων αλλά και γεγονότα της Θείας Οικονομίας και πρόσωπα του Βυζαντίου, με τη χρήση της αυγοτέμπερας, του μελανιού αλλά και των ψηφιακών μέσων. Περισσότερες πληροφορίες https://www.byzantinemuseum.gr/?nid=2438

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση