Καλοκαίρι δεν σημαίνει απομακρύνομαι από τον Θεό. Το αντίθετο! – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Καλοκαίρι δεν σημαίνει απομακρύνομαι από τον Θεό. Το αντίθετο!



Το καλοκαίρι είναι μια εποχή ξεκούρασης, αναζωογόνησης και φόρτισης της πεσμένης από την κοσμική ζωή, ενέργειας του Χριστιανού. Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι παρεξηγούν αυτήν την περίοδο και την αντιμετωπίζουν τις διακοπές καθαρά σαρκικά στο δόγμα του να φάμε και να πιούμε…, σαν διάλειμμα ακόμη και από το Θεό και όχι ως ευκαιρία για πνευματική ανάταση.

Και όμως το ελληνικό καλοκαίρι προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για προσέγγιση του Ιησού Χριστού και της Αγάπης Του και φυσικά για αποκόμιση πνευματικού οφέλους για όλους.

Η σχέση του Χριστιανού με τον εαυτό του

Η εμπειρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, Λαϊκοί και Ιεραρχία, συνόψισαν στις επόμενες πέντε λέξεις τι πρέπει να κάνει καθημερινά ο Χριστιανός για να έρχεται πιο κοντά με τον Θεό: Συγκεντρώνομαι, διαβάζω, μελετώ, προσεύχομαι, συμμερίζομαι, το πως ο πιστός, με πνευματικό όφελος, μπορεί να προσεγγίσει την Αγία Γραφή. Οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς, με τη σοφία που τους χαρακτηρίζει, μας δίνουν μερικές πρακτικές συμβουλές για να μπορέσουμε, όχι μόνο να γευτούμε τον πλούτο της Αγίας Γραφής αλλά να τον κάνουμε ζωή μας.

Συγκεντρώσου: «Το μυαλό μοιάζει με ένα εμπορικό δρόμο με αυτοκίνητα που πάνε και έρχονται και ανθρώπους και καταστήματα με πολύ κόσμο. Όσο μένεις στο κεφάλι σου, οι σκέψεις θα συνεχίσουν να στριφογυρίζουν, όπως η χιονοθύελλα του Χειμώνα ή τα σύννεφα από κουνούπια το καλοκαίρι. Η ανάγνωση που θα κάνεις θα είναι και θα παραμένει επιφανειακή και εξωτερική. Πρέπει να κατέβεις από το κεφάλι στην καρδιά. Συγκέντρωσε το μυαλό σου στην καρδιά σου, και παράμεινε στην καρδιά σου, επειδή εκεί υπάρχει ο Θεός. Όποιος συναντά τον Κύριο, εκεί τον συναντά .» (Θεοφάνης ομολογητής).

Διάβασε: «Αφιέρωσε χρόνο στην ανάγνωση της Αγίας Γραφής. Κάνε το αυτό με υπομονή και επιμονή. Εάν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης βρεθείς να στέκεσαι μπροστά σε μια κλειστή πόρτα, χτύπα και ο φύλακας θα σου ανοίξει.»

Μελέτησε: «Σας προσκαλώ, μην διαβάζεται τρέχοντας,-πηγαίνοντας μπρος – πίσω στις Γραφές, γιατί η βιασύνη και η επιπολαιότητα εμποδίζουν την ψυχή να γνωρίσει, να κάνει την εμπειρία και να κατακτήσει το πνευματικό νόημα του ιερού κειμένου. Πρέπει να αναζητήσετε τον Θεό κατά μήκος της πιο σύντομης διαδρομής. Μελετώντας εις βάθος ακόμη και ένα εδάφιο της Γραφής, μπορεί να ξεπεράσετε τα σύνορα του ορατού κόσμου. (Κασσιανός)

Προσευχήσου: « Για να κατανοήσουμε τα πράγματα του Θεού, δεν πρέπει να μας ικανοποιεί το ένα χτύπημα στην πόρτα, χρειαζόμαστε απολύτως προσευχή. Για να μας παροτρύνει ο Σωτήρας μας, λέει όχι μόνο:» Ψάξτε και θα βρείτε «και «χτυπήστε και θα σας ανοιχτεί « πρόσθεσε ακόμη: “Ζητάτε και θα λάβετε”.

Μοιράσου με τους άλλους: «Το να διαβάζω και να μελετώ μαζί με άλλους είναι ανώτερο από το να διαβάζω μόνος μου. Βάζοντας μαζί τη φώτιση και τις εμπειρίες που έχει ο καθένας μπορούμε να εισχωρήσουμε βαθύτερα στην κατανόηση του Λόγου.

Πάρε μαζί σου την Παναγία της Διαρκούς Βοήθειας

Υπάρχουν πολλές μικρές αλλά και μεγάλες εικόνες που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας στις διακοπές και να έχουμε ένα κινητό εικονοστάσι στο μέρος που θα παραθερίσουμε. Μάλιστα πολλές βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε προσφορά. Η Παναγία Διαρκούς βοήθειας είναι μια εξαιρετική εικόνα που συντροφεύει τον Χριστιανό και του συμπαραστέκεται σε κάθε του στιγμή για προσευχή, εξομολόγηση και ύμνο στη Θεοτόκο.

Φόρεσε ένα κομποσκοίνι

Το κομποσκοίνι όταν φοριέται με πίστη και όχι για κοσμικούς λόγους (στολίδι) έχει μεγάλη αξία για τον Χριστιανό της Ορθοδοξίας.

Επισκέψου μικρά εκκλησάκια ή μοναστήρια

Η φυσική επαφή με χώρους λατρείας στην ύπαιθρο  αναδεικνύει την ταπείνωση του Χριστιανού και προσφέρει μεγάλο όφελος στην πνευματική του ανάταση. Μικρά εκκλησάκια, σκαρφαλωμένα πάνω σε υψώματα, μοναστήρια που όμως πρέπει να τηρήσετε το ωράριό τους, εκκλησίες του χωριού χτισμένες με πίστη, γεμάτες ιστορία, είναι οι απόλυτοι λατρευτικοί χώροι του καλοκαιριού.

Πρόσφερε σε αυτούς που σε φιλοξενούν όμορφα δώρα

Η προσφορά σε αυτούς που σε φιλοξενούν είναι σημαντική και έχει αξία όταν χαρίζεις κάτι ανώτερο πνευματικά χωρίς να ξοδεύεις μια περιουσία ή να πετάς τα χρήματά σου σε αναλώσιμα ή άχρηστα πράγματα. Μπορείς να αγοράσεις πολύ όμορφα σετ δώρου και έτσι και θα φέρεις τον οικοδεσπότη πιο κοντά στο Θεό. Παράλληλα και μεταξύ σας θα αναπτυχθεί μια πιο ποιοτική σχέση. 

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση