ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΝΑΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ – Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΝΑΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ – Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ (DUOMO DI MILANO)

 

Όποιος είχε την τύχη να σταθεί μπροστά από τον καθεδρικό της πόλης Μιλάνο στην Ιταλία είναι βέβαιο ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ το δέος που ένιωσε. Το Ντουόμο, αφιερωμένο στο Γενέσιο της Θεοτόκου είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ναός στον κόσμο και ο μεγαλύτερος στην Ιταλία. Χωρά 40.000 άτομα και έχει ύψος 108,5 μέτρα και στο εξωτερικό και εσωτερικό του αποτυπώνονται οι τάσεις της αρχιτεκτονικής έξι αιώνων, αφού τόσο χρειάστηκε για να αποπερατωθεί.

Η κατασκευή του Ντουόμο σε γαλλικό γοτθικό ρυθμό, ξεκίνησε το 1386, όταν στην εξουσία βρίσκονταν ο Τζαν Γκαλεάτσο Βισκόντι και αρχιεπίσκοπος ήταν ο Αντόνιο ντα Σαλούτσο. Στους αιώνες που χρειάστηκαν για την κατασκευή του ανέλαβαν πολλοί αρχιτέκτονες και αρχιμηχανικοί, υπήρξαν περίοδοι οικονομικής κρίσης που σταματούσαν το έργο για δεκαετίες και πολλοί ηγέτες που επενέβαιναν συνδέοντας το όνομά τους με την κατασκευή τους. Ανάμεσά τους και ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης που πριν στεφθεί βασιλιάς της Ιταλίας διέταξε την ολοκλήρωση της πρόσοψης, το 1805 μ.Χ.

Έπειτα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τις σχετικά λίγες φθορές που υπέστη, ο ναός ολοκληρώθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1965!

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση