ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΝΑΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ – Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ. ΙΣΩΣ Η Π – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΝΑΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ – Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ. ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Το 1823, λίγο μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην Οθωμανική κατοχή, στην Τήνο, η Θεοτόκος είχε «φανερωθεί» στο όνειρο ενός γέροντα κηπουρού, του Μιχάλη Πολυζώη και του υπέδειξε ένα χωράφι για να σκάψει και να βρει την εικόνα της. Ωστόσο, η προσπάθεια έμεινε άκαρπη και η προσμονή έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1823, η Μοναχή Πελαγία, έπειτα από όραμα, ειδοποιεί τον Μητροπολίτη Τήνου και του ζητά να σκάψουν στο ίδιο χωράφι, αφού η Θεοτόκος έρχονταν για εβδομάδες στον ύπνο της ζητώντας να ξεθαφτεί η εικόνα της. Ωστόσο, και αυτή τη φορά, οι προσπάθειες παρέμειναν άκαρπες. Στις 30 Ιανουαρίου 1823, η αξίνα του Δημήτρη Βλάσση, χτύπησε πάνω στο θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας χωρίζοντάς το στα δύο.

Η εύρεση της εικόνας σήμανε πολλά για τους πιστούς που θεώρησαν ότι η Παναγία έστειλε με αυτήν οιωνό για την επιτυχή έκβαση της επανάστασης. Αργότερα, με την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους, το νεοσύστατο ελληνικό κράτος ανέγειρε μεγαλοπρεπή ναό στη θέση εύρεσης της εικόνας, επιτελώντας το πρώτο του σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο.

Το προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, γνωστό και ως Ναό της Παναγίας της Τήνου, είναι σαφώς το σημαντικότερο ορθόδοξο προσκύνημα στην Ελλάδα και ένα από τα γνωστότερα σε όλο τον κόσμο. Οι πιστοί προσέρχονται με κάθε τρόπο για να προσκυνήσουν την εικόνα, διαδικασία που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου. Το Ίδρυμα της Εκκλησίας της Παναγίας της Τήνου από τη σύστασή του έως σήμερα έχει σταθεί σε κάθε δυσκολία του Ελληνικού δοκιμαζόμενου λαού, σε δεκάδες τομείς: Στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στην οικονομική υποστήριξη του κράτους για τις ανάγκες στήριξης και προστασίας της πατρίδας.

Η Παναγία της Τήνου γιορτάζει στις 30 Ιανουαρίου την εύρεση της εικόνας της Ευαγγελιστρίας, στις 25 Μαρτίου όπου τελείται Αρχιερατική Λειτουργία και λιτάνευσης της Αγίας Εικόνας και δέηση στην παραλία, στις 23 Ιουλίου, ημέρα όπου η Αγία Πελαγία αξιώθηκε την υπέρτατη ευλογία, να δει μέσα στο κελί της τη Θεοτόκο και φυσικά στις 15 Αυγούστου, ημέρα που μνημονεύεται η Κοίμηση της Θεοτόκου.

http://www.panagiatinou.gr/

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση