ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΝΑΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΟΤΙΣΣΑ. ΕΝΑ ΜΟΝ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΝΑΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΟΤΙΣΣΑ. ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ

 

Μία άσπρη λωρίδα, ασβεστομένη, χαράσσει έναν απότομο βράχο. Από μακριά φαίνεται σα σκηνικό ταινίας. Καθώς πλησιάζεις, οι λεπτομέρειες διακρίνονται και το σκηνικό σου κόβει την ανάσα. Πρόκειται για την είσοδο στο Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας που αγναντεύει από ψηλά το απέραντο γαλάζιο της Αγίας Άννας Αμοργού και στο εσωτερικό της ξεδιπλώνει μία μονή που στέκει αγέρωχη από το 1088.

Στην περιοχή της Αγίας Άννας είχε βρεθεί εικόνα της Παναγίας από την τοποθεσία Χόζιβα ή Κοζιβά που βρίσκεται στην Ιερηχώ, κοντά στους Άγιους τόπους. Την εικόνα έριξε στη θάλασσα μια γυναίκα που θέλησε να τη σώσει από την καταστροφή. Στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα, οι ντόπιοι νησιώτες θέλησαν να χτίσουν ναό, αλλά η «εικόνα» είχε άλλη επιθυμία. Ο μύθος θέλει το Μοναστήρι να χτίστηκε κατ’ εντολή και υπόδειξη της Παναγίας που εμφανίστηκε σε έναν πρωτεργάτη και του υπέδειξε το σημείο που εκείνη ήθελε να χτιστεί. Εκείνος, πάνω στον απόκρημνο βράχο έμπηξε καρφί που έμεινε εκεί καρφωμένο έως το 1956.

Στη Μονή ανήκει γη τόσο της Αμοργού όσο και γύρω νησιών, όπως της Σάμου, της Ικαρίας, της Νάξου. Έτσι πλούσια, έμεινε ανεξάρτητη και την εποχή της τουρκοκρατίας. Εάν βρεθείτε στην Αμοργό αξίζει να «αναρριχηθείτε τα 300 σκαλιά που χωρίζουν την είσοδο από τον δρόμο για να βρεθείτε μπροστά στη θέα του απέραντου γαλάζιου και στο εσωτερικό της πανέμορφης Μονής.

Αν και η Μονή γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου, οι πόρτες της είναι ανοιχτές για τον πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως τον Αύγουστο που το νησί έχει τον περισσότερο κόσμο. Εάν βρεθείτε στην Αμοργό, επισκεφθείτε την. Η ανάμνηση αυτού του τόπου θα σας ακολουθεί για μια ζωή.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση