ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Η «Απόδοση» αποτελεί όρο όπου κατά την εκκλησιαστική μας παράδοση σημαίνει ολοκλήρωσης μίας μεγάλης χριστιανικής γιορτής που ξεκίνησε οκτώ ημέρες πριν και έχει τις ρίζες του στην Ιουδαϊκή θρησκεία, από όπου την παρέλαβαν οι Χριστιανοί. Εννέα ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου, η εκκλησία μας, στις 23 Αυγούστου γιορτάζει την Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Την ημέρα αυτή επιλέγουν σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας να γιορτάζουν τη Μαρία και τον Μάριο, τον Παναγιώτη και την Παναγιώτα και τη Δέσποινα, ενώ πολλές εκκλησίες τιμούν τη συγκεκριμένη μέρα με λαμπρότητα και κατάνυξη. Στους Λειψούς, η Παναγιά του Χάρου, εικόνα μοναδική στη χριστιανική παράδοση, η Παναγία κρατά τον Εσταυρωμένο. Η εικόνα στολίζεται με κρινάκια την άνοιξη, τα οποία ξεραίνονται και ανθίζουν ξανά τον Αύγουστο. Στην Κομοτηνή, 15χλμ. έξω από την πόλη, εκατοντάδες άνθρωποι, Χριστιανοί αλλά και Μουσουλμάνοι, προσέρχονται στις 23 Αυγούστου για να προσκυνήσουν την Παναγία τη Βρεφοκρατούσα ή τη Γλυκοφιλούσα, η οποία θεωρείται θαυματουργή. Οι περισσότεροι μάλιστα προσκυνητές προσέρχονται πεζή εκπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό το τάμα τους στην ιερή εικόνα.

Τα εννιάμερα σε όλη την Ελλάδα είναι το μνημόσυνο που κάνουν εννέα ημέρες μετά την ταφή οι άνθρωποι στους δικούς τους και το ίδιο μνημόσυνο θεωρούν ότι θα πρέπει να κάνουν και στην Παναγία.

 

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση