Μπορεί ο Θεός να μας σώσει από την Κατάθλιψη; – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Μπορεί ο Θεός να μας σώσει από την Κατάθλιψη;

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η κατάθλιψη δεν είναι κάτι απλό, δεν είναι «καραμέλα» για κάθε δυσκολία… Είναι μια ασθένεια πολύ σοβαρή, όταν γίνεται χρόνια και πραγματικά ανυπόφορη, μοναχική και μη αποδεκτή κοινωνία. Μια κατάσταση που μας πνίγει από το λαιμό και δύσκολα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. 

Μας χτυπά χωρίς καμία εξαίρεση όλους και όλες, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, οικονομικό στάτους και φυσικά ανεξάρτητα από τον αν πιστεύουμε στο Θεό ή όχι.

 

Ωστόσο μπορεί ο Θεός να βοηθήσει με την κατάθλιψη; 

Η απάντηση είναι ναι! Η επιθυμία του Θεού για εμάς είναι να είμαστε απαλλαγμένοι από πόνο και δυστυχία, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης. Αισθάνεται βαθιά για εμάς και μας αγαπά πολύ για να φέρει φως σε οποιοδήποτε σκοτάδι μπορεί να βρισκόμαστε. Ο Χριστός έχυσε το αίμα Του στο σταυρό για κάθε πόνο, κάθε αρρώστια, όλα τα βάσανα και κάθε αμαρτία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν και ο Ιησούς «αγόρασε» τη θεραπεία για σας στο σταυρό, μπορεί η θεραπεία αυτή να είναι ένα ταξίδι ή μια διαδικασία για να φτάσετε εκεί. Ο καθένας μας εξάλλου, σηκώνει τον δικό του σταυρό. 

Βλέπουμε σε όλη την Αγία Γραφή αποδείξεις για την τεράστια αγάπη του Χριστού που έχει για εμάς. Υπάρχουν πολλές αναφορές στο πώς βλέπει τον πόνο μας, όπως η κατάθλιψη.

 

Κάντε αυτό που πρέπει και ο Θεός θα κάνει τα υπόλοιπα

Η κατάθλιψη έχει μια θεραπεία και φυσικά πρέπει να αναζητήσουμε βοήθεια στον ψυχίατρο ή τον ψυχολόγο. Όμως αυτό δεν αρκεί. Πέρα από μια φαρμακευτική αγωγή ή την ψυχοθεραπεία έχουμε και εμείς τον δικό μας δρόμο να διανύσουμε και σε αυτόν τον δρόμο συνοδοιπόρος είναι ο Θεός που θεραπεύει τους συντετριμμένους και «δένει» τις πληγές τους.

Η απόδειξη από τη Βίβλο ότι ο Θεός είναι πρόθυμος να βοηθήσει στην κατάθλιψη – αρκεί να έχουμε Πίστη

Ψαλμός 147:3

Παρόλο που περπατώ μέσα στην πιο σκοτεινή κοιλάδα, δεν θα φοβηθώ κανένα κακό, γιατί είσαι μαζί μου. Το ραβδί σου αλλά και το μπαστούνι σου, με παρηγορούν.

Ψαλμός 23:4

Ω Κύριε, και να είσαι ελεήμων σε μένα! Ω, Κύριε, γίνε βοηθός μου! Μετέτρεψες για μένα το πένθος μου σε χορό. Λύσατε το σάκο μου και με ντύσατε με χαρά, ώστε η δόξα μου να τραγουδήσει τον έπαινό σας και να μην σιωπήσει. 

Ψαλμός 30:10-12

Ελάτε σε μένα, όλοι εσείς που είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι, και θα σας αναπαύσω. Πάρτε επάνω σας τον ζυγό μου και μάθετε από μένα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά και θα βρείτε ανάπαυση για τις ψυχές σας. Γιατί ο ζυγός μου είναι εύκολος και το φορτίο μου ελαφρύ.

Κατά Ματθαίον 11:28-30

Θα σκουπίσει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους. Δεν θα υπάρξει άλλος θάνατος ή πένθος ή κλάμα ή πόνος, γιατί η παλιά τάξη πραγμάτων έχει πεθάνει.

 

Πως να προετοιμαστείτε για θεραπεία

Επιλέγοντας να συνεργαστείτε με τον Θεό και τον Λόγο του στην κατάθλιψή σας, μπορείτε να απελευθερωθείτε! Είναι σημαντικό όταν πλησιάζουμε τη θεραπεία σε αυτόν τον τομέα, να έχουμε μια καλή στάση της καρδιάς. Αν δεν είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι να λάβουμε θεραπεία τότε, ο Θεός δεν μπορεί να κινηθεί και να κάνει το έργο Του στη ζωή μας. Έτσι, εδώ είναι δύο βήματα για να προετοιμάσετε την καρδιά σας για θεραπεία:

> Πρέπει να έχετε την επιθυμία να απαλλαγείτε από την κατάθλιψη
> Προσκαλέστε τον Θεό στα βάσανά σας και επιτρέψτε Του να αρχίσει να εργάζεται στην καρδιά σας

 

Και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσουμε να περπατήσουμε ελεύθερα. Αλλά, πριν μπορέσουμε να «βουτήξουμε» στα πρακτικά βήματα για να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη, ας ορίσουμε πρώτα τι είναι η κατάθλιψη.

 

Τι είναι η κατάθλιψη;

Η κατάθλιψη είναι μια ανθρώπινη συναισθηματική πάθηση. Μπορεί να χαρακτηριστεί από συναισθήματα σοβαρής απελπισίας και αποθάρρυνσης, καθώς και συναισθήματα ανεπάρκειας και ενοχής. Ο Δρ John Henderson δηλώνει ότι «Η κατάθλιψη εκφράζεται με τη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά με τρόπο που είναι λυπημένος για το παρελθόν, αβοήθητος στο παρόν, απελπισμένος για το μέλλον».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το να έχετε ένα στιγμιαίο αίσθημα κατάθλιψης και το να ζείτε στην κατάθλιψη είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Όλοι έχουμε εκείνες τις μέρες, όπου μπορεί να αισθανόμαστε έντονη θλίψη, κόπωση ή τύψεις λόγω των συνθηκών μας εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Αλλά, το να έχετε αυτά τα συναισθήματα απλά και μόνο επειδή έχετε μια κακή μέρα, δεν σημαίνει ότι καταπολεμάτε την κατάθλιψη.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να μοιάζουν με κατάθλιψη, αλλά δεν είναι. Αυτά είναι:

> Απελπισία (αίσθημα απογοήτευσης ή δυστυχίας κάτω από τους καθημερινούς αγώνες της ζωής)
> Τύψεις για την αμαρτία (η εμπειρία της θεϊκής θλίψης ή το αίσθημα ενοχής για την αμαρτία)
> Θλίψη (πένθος για ένα αγαπημένο πρόσωπο, βαθιά θλίψη για αυτό που έχει χαθεί)

    Επειδή στιγμιαία συναισθήματα όπως η θλίψη ή το αίσθημα «είμαι down», συχνά συγχέονται με την «κατάθλιψη», είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ποιο ακριβώς έχετε. Αφιερώνοντας χρόνο για να κατανοήσετε την πηγή της κατάθλιψής σας, μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα βήματα που μπορείτε στη συνέχεια να κάνετε στο «ταξίδι» της θεραπείας σας.

     

    Δύο τύποι κατάθλιψης

    Υπάρχουν δύο τύποι κατάθλιψης, πνευματική και σωματική. Το καθένα είναι πολύ διαφορετικό, αλλά μπορεί να φαίνεται παρόμοιο με βάση τα συμπτώματα. Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε με ποιον μπορεί να αγωνίζεστε εσείς ή κάποιος που ίσως γνωρίζετε.

     

    Πνευματική κατάθλιψη

    Όταν κατανοείτε την αιτία της κατάθλιψής σας, είναι σημαντικό να μάθετε αν είναι σωματική ή πνευματική. Το «σύννεφο» της κατάθλιψης που σας κατακλύζει θα μπορούσε πραγματικά να είναι ένα πνεύμα βαρύτητας. Αυτό το πνεύμα αναφέρεται πολλές φορές σε όλη τη Γραφή. Η πνευματική κατάθλιψη είναι πραγματική και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και εκείνους που έχουν ισχυρή χριστιανική πίστη.

     

    Ησαΐας 61:3

    «Να διορίσω σ' αυτούς που πενθούν στη Σιών, να τους δώσω ομορφιά για στάχτη, το λάδι της χαράς για το πένθος, το ένδυμα του επαίνου για το πνεύμα της βαρύτητας. για να ονομαστούν δέντρα δικαιοσύνης, το φύτεμα του Κυρίου, για να δοξαστεί». 

    Τα όπλα με τα οποία πολεμάμε δεν είναι τα όπλα του κόσμου. Αντίθετα, έχουν θεϊκή δύναμη να κατεδαφίζουν οχυρά. Καταρρίπτουμε τα επιχειρήματα και κάθε προσποίηση που τίθεται ενάντια στη γνώση του Θεού και αιχμαλωτίζουμε κάθε σκέψη για να την κάνουμε υπάκουη στον Χριστό

    Προς Κορινθίους Β ́ 10:4-6

    Όχι, σε όλα αυτά τα πράγματα είμαστε κάτι παραπάνω από κατακτητές μέσω εκείνου που μας αγάπησε. Γιατί είμαι πεπεισμένος ότι ούτε ο θάνατος ούτε η ζωή, ούτε οι άγγελοι ούτε οι δαίμονες, ούτε το παρόν ούτε το μέλλον, ούτε οι δυνάμεις, ούτε το ύψος ούτε το βάθος, ούτε οτιδήποτε άλλο σε όλη τη δημιουργία, θα μπορέσουν να μας χωρίσουν από την αγάπη του Θεού που είναι εν Χριστώ Ιησού ο Κύριός μας.

    Προς Ρωμαίους 8:37-39

    Γιατί μας έχει σώσει από την κυριαρχία του σκότους και μας έχει φέρει στη βασιλεία του Υιού που αγαπά, στον οποίο έχουμε λύτρωση, τη συγχώρεση των αμαρτιών.

    Προς Κολοσσαείς 1:13-14

    Βλέπουμε σε αυτές τις γραφές ότι είμαστε πράγματι σε πόλεμο. Μια πνευματική μάχη. Υπάρχει ένας αγώνας στο πνευματικό βασίλειο που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή ακόμα και όταν διαβάζετε αυτό.

    Μόλις το καταλάβετε αυτό, μπορείτε στη συνέχεια να μάθετε πρακτικούς τρόπους για να αντεπιτεθείτε πνευματικά και να πάρετε τον έλεγχο του μυαλού σας. 

     

    Μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό είναι:

    Διαλογιστείτε σε εδάφια πάνω στη Βίβλο όπως τα παραπάνω και προσευχηθείτε: «Στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού – σύμφωνα με τον Λόγο Σου –ζητώ να με ελευθερώσεις από οποιοδήποτε πνεύμα βαρύτητας στο όνομα του Ιησού».

    Αιχμαλωτίστε τις σκέψεις σας.  Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το μυαλό μας να συνειδητοποιήσει ότι είναι ο υπηρέτης μας, όχι ο κύριός μας. Το μυαλό μας επηρεάζεται από τις σκέψεις μας, οπότε πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη αυτού που σκεφτόμαστε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι σκέφτεται το μυαλό σας. Αναρωτηθείτε: «Είναι αυτή η σκέψη της ζωής ή του θανάτου;» Και επίσης ρωτήστε: «Από πού προήλθε αυτή η σκέψη; Είναι από τον Θεό; Είναι από εμένα; Ή είναι από τον εχθρό;». Αν δεν είναι του Θεού, τότε δεν είναι κάτι στο οποίο πρέπει να μένεις.

    Βάλτε λίγη λατρευτική μουσική και ζητήστε από το Άγιο Πνεύμα να έρθει και να γεμίσει το μυαλό σας με ειρήνη και να σας φέρει ελπίδα μέσα στα συντριπτικά συναισθήματα απελπισίας.

    Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η πνευματική κατάθλιψη θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της απροθυμίας να μετανοήσουμε ή να αντιμετωπίσουμε την ενοχή από αμαρτωλές πράξεις. Οι Γραφές λένε ότι δεν είναι καλό να κρατάς ή να αποκρύπτεις την αμαρτία.


    Μην είστε σοφοί στα μάτια σας. να φοβάσαι τον Κύριο και να απομακρύνεσαι από το κακό. Θα είναι θεραπεία για τη σάρκα σας και αναζωογόνηση για τα οστά σας.


    Παροιμίες 3:7-8

    Όποιος κρύβει τις παραβάσεις του δεν θα ευημερήσει, αλλά αυτός που τις ομολογεί και τις εγκαταλείπει, θα αποκτήσει έλεος.

     

    Παροιμίες 28:13

    Για να είστε ελεύθεροι από την πνευματική κατάθλιψη, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε την καρδιά σας και να δείτε αν υπάρχει κάποια ασυγχώρητη ή αμαρτία που σας εμποδίζει να ζήσετε μια ζωή γεμάτη ελπίδα και χαρά. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να μετανοήσετε και στη συνέχεια να εμπιστευτείτε τη συγχωρητική χάρη του Θεού.

    Η πνευματική κατάθλιψη μπορεί να είναι ένα μέσο με το οποίο ο εχθρός σας επιτίθεται ή μια ένδειξη ότι υπάρχει αμαρτία στη ζωή σας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όμως, μπορεί επίσης να προκληθεί από φυσικούς λόγους εκτός του ελέγχου σας.

     

    Σωματική κατάθλιψη

    Η κλινική κατάθλιψη είναι μια μορφή ψυχικής ασθένειας. Ο ιατρικός ορισμός της κατάθλιψης είναι, "Μια διαταραχή ψυχικής υγείας που χαρακτηρίζεται από επίμονα καταθλιπτικές διαθέσεις ή απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες, προκαλώντας σημαντική βλάβη στην καθημερινή ζωή."


    Μια διάγνωση σωματικής κατάθλιψης γίνεται όταν τουλάχιστον πέντε από τα ακόλουθα συμπτώματα εμφανίζονται σχεδόν κάθε μέρα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες:

    > Καταθλιπτική διάθεση
    > Απώλεια ευχαρίστησης σε όλες ή στις περισσότερες δραστηριότητες
    > Σημαντική αλλαγή βάρους ή αλλαγή στην όρεξη
    > Αλλαγή στον ύπνο
    > Μεταβολή δραστηριότητας
    > Κόπωση ή απώλεια ενέργειας
    > Μειωμένη συγκέντρωση
    > Αισθήματα ενοχής ή αναξιότητας
    > Σκέψεις αυτοκτονίας

       

      Η κατάθλιψη συχνά παρεξηγείται ως αίσθημα «λύπησης». Αλλά η σωματική κατάθλιψη μπορεί να έχει πολύπλοκες ιατρικές καταστάσεις που πιστεύεται ότι προκαλούνται από ένα συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων γενετικών, βιολογικών, ψυχολογικών και περιβαλλοντικών. Η κατανόηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης είναι ένα από τα βήματα για να προσδιορίσετε εάν η κατάθλιψή σας είναι σωματική ή πνευματική.

      Αν και ο Θεός θεραπεύει χωρίς φάρμακα, αυτό δεν σημαίνει ότι η φαρμακευτική αγωγή δεν μπορεί να είναι χρήσιμη. Ο Θεός έδωσε στους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας δώρα με σκοπό τη θεραπεία. Και για εσάς, η ιατρική βοήθεια, όπως μέσω της φαρμακευτικής αγωγής, θα μπορούσε να είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Θεός σας φέρνει θεραπεία. 

       

      Ξεπερνώντας την κατάθλιψη

      Ο Θεός έχει ένα όμορφο σχέδιο για εσάς. Σας βλέπει και είναι γεμάτος χαρά επειδή είστε παιδί Του. Μην ξεχνάτε την ελπίδα εξαιτίας της δοκιμασίας που αντιμετωπίζετε. Αντ' αυτού, ζητήστε Του να σας δείξει πώς χρησιμοποιεί την κατάθλιψή σας για να σας μεταμορφώσει και να σας διαμορφώσει στην ομοιότητα του εαυτού Του. Δεν υπάρχει τίποτα πολύ σπασμένο που δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιήσει. Δεν σπαταλάει τίποτα. Χρησιμοποιεί τα πάντα για το καλό εκείνων που Τον αγαπούν.

      Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
      Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

      Προσθέστε συσκευασία δώρου

      Αναζήτηση