10 Οκτωβρίου: Αφιερωμένη στην πρόληψη της αυτοκτονίας – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

10 Οκτωβρίου: Αφιερωμένη στην «πρόληψη της αυτοκτονίας», η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η 10η Οκτωβρίου κάθε έτος είναι αφιερωμένη στην Ψυχική Υγεία. Εκατοντάδες οργανισμοί επιστημονικοί και ασθενών, κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ψυχικές νόσους, για την πρόληψη της εκδήλωσή τους, για την αποφυγή του στιγματισμού των ανθρώπων που νοσούν με ψυχική νόσο και για την αντιμετώπιση της. Οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται στους ειδικούς και θα πρέπει να συμμορφώνονται με την αγωγή τους. Οι ψυχικές νόσοι όπως και οι σωματικές, μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν, αρκεί να απευθυνόμαστε στους ειδικούς και να μην κρυβόμαστε.

Φέτος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Ψυχική Υγεία (WFMH) έχει αφιερώσει την ημέρα αυτή στην «Πρόληψη της Αυτοκτονίας», συμπεριφοράς που έχει σημειώσει σταδιακή αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες, σε όλες τις χώρες του κόσμου και έχει φτάσει σε εξαιρετικά ανησυχητικά επίπεδα. Η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συνδρομή διαφορετικών επιστημονικών κλάδων, τις οποίες άλλωστε απασχολεί, όπως της φιλοσοφίας, της θρησκείας, της ιατρικής, της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας.

Η αυτοκτονική συμπεριφορά σε εφήβους και παιδιά αποτελεί ένα φαινόμενο εξαιρετικά ανησυχητικό για τις κοινωνίες μας, αλλά και απολύτως δικαιολογημένο δεδομένων των φαινόμενων εξαιρετικής βίας, σεξουαλικής, σωματικής και ψυχικής κακοποίησης των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία αλλά και των περιστατικών εκφοβισμού μέσα από το διαδίκτυο. Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια προκειμένου να αντιδράσουμε συνολικά και οργανωμένα σε αυτή τη συμπεριφορά και να βοηθήσουμε στην αποτροπή της. Είναι απολύτως επιβεβλημένο όλες οι κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στο ζήτημα της πρόληψης, μέσα από τις δομές της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, η αυτοκτονική συμπεριφορά μπορεί να αποφευχθεί και αυτό είναι ίσως το πλέον ελπιδοφόρο που πρέπει να έχουμε κατά νου και με αυτό να σχεδιάζουμε τις δράσεις μας.

Φέτος, στη χώρα μας γίνονται δεκάδες εκδηλώσεις σε αυτή την κατεύθυνση με αυτόν τον σκοπό. Ενημερωθείτε και γίνεται κομμάτι της λύσης. Βρείτε τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κοντά σας.

http://mkoapostoli.com/παγκόσμια-ημέρα-ψυχικής-υγείας-δράση/

https://psych.gr/events/pagkosmia-imera-psychikis-ygeias-10-oktovrioy-2019/

http://enne.gr/wp-content/uploads/2019/10/programma-imeridas-prolipsi-autoktonias.pdf

    Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
    Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

    Προσθέστε συσκευασία δώρου

    Αναζήτηση