Πάσχα 2020 – Διαφορετικό από όλα τα άλλα – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Πάσχα 2020 – Διαφορετικό από όλα τα άλλα

 

Αυτό το Πάσχα οι ιεράρχες μας καλούν να κάνουμε το σπίτι εκκλησία και να προσευχηθούμε, να ψάλουμε, να παρακολουθήσουμε το Πάσχα από εκεί. Ένα «μένουμε στο σπίτι» Πάσχα που θα αφήσει στις καρδιές μας την ανακούφιση ότι κάναμε το σωστό, ότι κρατηθήκαμε μακριά από πειρασμούς και ότι καταφέραμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε πολύ χαμηλά τα ποσοστά των κρουσμάτων και των θανάτων από τη νόσο του νέου κορωνοϊού.

Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε ότι :

  • > Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά χωρίς πιστούς! Από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, πολλές εκκλησίες θα είναι σε θέση να μεταδώσουν έστω και διαδικτυακά τις Ιερές Ακολουθίες, ενώ σημαντική είναι η απόφαση να λειτουργήσουν τα παρεκκλήσια των νοσοκομείων, των ψυχιατρείων και των ιδρυμάτων.

  • > Τις λειτουργίες θα τις τελεί ο ιερέας και το αναγκαίο συμπληρωματικό προσωπικό, όπως ιεροψάλτης και ο νεωκόρος, με τις πόρτες του ναού κλειστές και με συνολικό αριθμό παραβρισκόμενων τους 4 και τους 6 στους Μητροπολιτικούς Ναούς. Οι συμμετέχοντες στη λειτουργία θα πρέπει να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους δύο μέτρων και φυσικά να φροντίζουν για την τήρηση των μέτρων υγιεινής για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

  • > Απαγορεύεται η μετάδοση της τελετής, κυρίως της Ανάστασης, με μεγάφωνα, διότι ενδέχεται να παρατηρηθεί συνάθροιση πιστών. Ωστόσο, οι ναοί θα μπορούν να μεταδώσουν τη λειτουργία μέσα διαδικτύου.

  • > Στην περίπτωση που η λειτουργία αποφασιστεί να μεταδοθεί σε τοπικό τηλεοπτικό μέσο ή σε μέσο εθνικής εμβέλειας, επιτρέπονται μόνο 4 εργαζόμενοι για τη λήψη εικόνας και ήχου.

  • > Οι Ιερές Μονές και τα Ησυχαστήρια δε θα δέχονται κοινό και πιστούς, ούτε μεμονωμένα ούτε φυσικά σε ομάδες.

  • > Η ζωή στις Μονές θα τροποποιηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μην παραβρίσκονται στο ίδιο σημείο περισσότερα από δέκα μέλη της μοναστικής αδελφότητας, με την προϋπόθεση ότι θα τηρείται πιστά η μεταξύ τους απόσταση των δύο μέτρων.

  • > Θυμίζουμε ότι οι κηδείες και τα μνημόσυνα θα πρέπει να τελούνται με την παρουσία μόνο του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντα.
Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση