Ταξιδεύεις συχνά; Μάθε ποιοι Άγιοι σε προστατεύουν! – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Ταξιδεύεις συχνά; Μάθε ποιοι Άγιοι σε προστατεύουν!

Τα ταξίδια, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για ψυχαγωγία έχουν αρκετούς κινδύνους. Μπορεί να είναι γεμάτα νέες γνώσεις, εμπειρίες, ανθρώπους και συναισθήματα, ωστόσο πάντα υπάρχει ο φόβος για το άγνωστο, το απρόσμενο, το επικίνδυνο, το σκοτεινό. Πρέπει πάντα να προσέχουμε, να σχεδιάζουμε καλά κάθε ταξίδι μας, να προβλέπουμε όσο γίνεται περισσότερο τους κινδύνους, να είμαστε σε θέση να διαχειριζόμαστε τις κρίσεις που μπορεί να έρθουν στο δρόμο…

Φυσικά δεν είναι όλα στο χέρι μας και ιδίως στο ταξίδι υπάρχουν άπειροι αστάθμητοι παράγοντες: η ξένη χώρα, η γλώσσα, ο λαός, οι αντιλήψεις, η διαφορά κουλτούρας, η άγνοια κινδύνου, οι καιρικές συνθήκες, τα μεταφορικά μέσα, τα τροχαία, οι δρόμοι ….

Τι κάνουμε λοιπόν; Ο Χριστός λέει κάνε ό,τι έχεις να κάνεις και ότι σου αντιστοιχεί και εγώ θα κάνω τα υπόλοιπα. Αυτός και οι Άγιοι προστάτες των ταξιδιωτών, των οδοιπόρων, των ναυτικών, των τουριστών και όσων μετακινούνται.

 

Ο Όσιος Ευστράτιος προστατεύει τους οδοιπόρους

Είναι προφανές: Προστατεύει την καλή στράτα, τον καλό δρόμο όσων περπατούν. Την εποχή των διώξεων του Διοκλητιανού (303 -311μ.Χ.), πολλοί πιστοί Χριστιανοί που είχαν ανώτερη θέση στο στράτευμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δήλωσαν την πίστη τους και προχώρησαν στον θάνατο έπειτα από ανείπωτα βασανιστήρια.

Ανάμεσά τους και ο Ευστράτιος, ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος συνελήφθη, βασανίστηκε και στάλθηκε στον έπαρχο Αγρικόλα, έναν ωμό και βίαιο άντρα, ο οποίος χαίρονταν με τον βασανισμό των χριστιανών. Ο Ευστράτιος κάηκε στη φωτιά, αφού πρώτα βασανίστηκε με βιαιότητα. Η Κάρα του βρίσκεται στη Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους. Ένα από τα χέρια του βρίσκεται στη Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

 

Ο Άγιος Νικόλαος αγρυπνά για τους ναυτικούς 

Ο Άγιος Νικόλαος ήταν ο μόνος γιος μιας πλούσιας, θρησκευόμενης οικογένειας στη Λυκία. Μετά το θάνατο των γονιών Του μοίρασε όλη του την περιουσία στους φτωχούς. Έγινε γνωστός για το φιλανθρωπικό Του έργο, παρά τις προσπάθειές Του να το κρύψει. Κατά την ασκητική του ζωή, η φωνή του Θεού τον διέταξε να ζήσει με τους ανθρώπους, γιατί μόνο έτσι θα δόξαζε το όνομά Του.

Εκλέχθηκε αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, όπου υπηρέτησε το ποίμνιό Του σαν αληθινός ποιμένας. Κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας του Διοκλητιανού και του Μαξιμιλιανού, δίδαξε στους ανθρώπους τη δύναμη του Κυρίου. Έσωσε τρεις ανθρώπους από το θάνατο, δύο φορές. Ευγενικός, ειλικρινής, δίκαιος υπήρξε πραγματικός Άγγελος για τους ανθρώπους. Άφησε τα εγκόσμια το 343 μ.Χ. στις 6 Δεκεμβρίου. Θεωρείται προστάτης των Ναυτικών.


Οδηγείς; Ο Άγιος Χριστόφορος είναι συνοδηγός σου!

Ο Άγιος Χριστόφορος έζησε στα χρόνια όπου Επίσκοπος στην Αντιόχεια ήταν ο Άγιος Ιερομάρτυρας Βαβύλας και αυτοκράτορας ο Δέκιος. Ο Άγιος Χριστόφορος, γεννημένος ως Ρέπροβος, συνελήφθη αιχμάλωτος στη διάρκεια ενός πολέμου και μεταφέρθηκε στην Αντιόχεια όπου βαπτίστηκε Χριστιανός από τον ιερομάρτυρα Βαβύλα. Λέγεται ότι περνούσε τους οδοιπόρους από τη μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη, ανάμεσά τους και το Χριστό.

Αφορμή για τον αποκεφαλισμό Του ήταν η μεταστροφή Ρωμαίων στρατιωτών που στάλθηκαν να τον συλλάβουν και δύο γυναικών που τις έβαλαν να τον αποπλανήσουν, στο Χριστιανισμό. Θεωρείται προστάτης των οδηγών φορτηγών, νταλίκας και αυτοκινήτων.

 

Χαλάρωσε στις πτήσεις με την Αγία Βαρβάρα!

Η Αγία Βαρβάρα βοηθά όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, τρένο, αεροπλάνο, αλλά και όσους μεταχειρίζονται κάθε μηχανοκίνητο μέσο.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση