Η Βυζαντινή Μουσική εντάσσεται στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UN – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Η Βυζαντινή Μουσική εντάσσεται στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

 

Η ένταξη της Βυζαντινής Μουσικής στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, είναι μία υψηλή διάκριση που την εντάσσει επισήμως στο διεθνές πολιτιστικό περιβάλλον. Ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συνεδρίασε τον Δεκέμβριο του 2019, είναι μία διάκριση που αξίζει στην Ιεροψαλτική τέχνη, για αυτό και πάρθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής.

 

Στην επίσημη τελετή παράδοσης του Αποδεικτικού της εγγραφής της Βυζαντινής Μουσικής στην UNESCO που παραδόθηκε στην Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, ως τον ανώτατο εκπρόσωπο της Ιεροψαλτικής Κοινότητας στην Ελλάδα, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

 

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην έμπρακτη συμπαράσταση της Μονής Βατοπαιδίου στους ψάλτες, τονίζοντας πως «ο Θεός ευαρεστείται στις ψαλμωδίες», ενώ η κ. Βαρδινογιάννη δήλωσε συγκινημένη για την ένταξη της ψαλτικής στην άυλη κληρονομιά της UNESCO, επισημαίνοντας πως η χώρα μας έχει την τύχη να διαθέτει σπουδαία μνημεία και κληρονομιά που μας κάνει περήφανους.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση