Συνεργασία για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Συνεργασία για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες

 

Τα ασυνόδευτα παιδιά που έρχονται στη χώρα μας ως πρόσφυγες αποτελούν αυτή τη στιγμή το πιο ευάλωτο κομμάτι του πληθυσμού. Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν με σκοπό το κέρδος. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι αγόρια νεαρής ηλικίας, ενώ αρκετά είναι παιδιά κάτω των 5 ετών και κορίτσια. Για την παροχή βοήθειας στα ασυνόδευτα «προσφυγόπουλα» έχουν συσταθεί Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες εκτός από στέγη, προσφέρουν σίτιση, εκπαίδευση, μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας αλλά εκπαίδευση σε τεχνικά λύκεια ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης.

 

Ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστών προσπαθεί να συνεργαστεί με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς προκειμένου να συντονίσει την όποια βοήθεια και στήριξη στα παιδιά αυτά, που εάν έχουν γονείς, επιθυμητό είναι να ενωθούν και πάλι μαζί τους, ενώ εάν έχουν χαθεί από τις οικογένειες τους, θα πρέπει να τους παραχθεί βοήθεια έως την ενηλικίωση τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ανάμεσα στους φορείς που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν είναι και το «Κέντρο Συμπαράστασης Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» της Εκκλησίας της Ελλάδας, το οποίο υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον Διεθνή Οργανισμό Μεταναστών, προκειμένου να στηριχθεί το πρόγραμμα και να ενισχυθούν οικονομικά τα παιδιά.

 

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού, κ. Gianluca Rocco, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του από αυτή τη συνεργασία στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, ο οποίος τον καλωσόρισε και επισήμανε πως «όταν μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά, θα θυμούνται αυτούς που τους βοήθησαν».

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση