Από την Κυριακή 17 Μαίου οι Εκκλησίες μας γεμίζουν με πιστούς – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Από την Κυριακή 17 Μαίου οι Εκκλησίες μας γεμίζουν με πιστούς, σταδιακά και με μέτρα προστασίας

 

Η Κυριακή 17η Μαίου έγινε η ημέρα που οι Εκκλησίες, με ανοιχτές της πόρτες προσμένουν τους πιστούς και πάλι για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία αλλά και για να παραστούν σε τελετές γάμων και βαπτίσεων, υπό τον όρο της αυστηρής τήρησης των μέτρων ασφαλείας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

 

Η νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού έπληξε την κοινωνική μας ζωή, την επαγγελματική μας συνέχεια και πρόοδο, την εκπαιδευτική πορεία εκατομμυρίων μαθητών και φοιτητών και πλήγωσε εκατοντάδες εκατομμύρια πιστούς που ένιωσαν αποκομμένοι από τους χώρους λατρείας. Ο εορτασμός του Πάσχα του 2020 ήταν πρωτόγνωρος, όσο και οι συνθήκες που βιώσαμε και το κλείσιμο των εκκλησιών φάνταζε σκληρό αλλά απολύτως αναγκαίο.

 

Η μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, κυρίως χάρη στην επιτυχή έκβαση της εντολής «Μένουμε Σπίτι», οδήγησε στην απόφαση του σταδιακού ανοίγματος των χώρων λειτουργίας, ήδη από τις 4 Μαρτίου, όπου κάθε πιστός μπορούσε πλέον μεμονωμένα και με κάθε τήρηση των μέτρων ασφαλείας να προσευχηθεί στο περιβάλλον της εκκλησίας. Η 17η Μαίου ωστόσο, διεύρυνε ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή των πιστών στα εκκλησιαστικά δρώμενα, δεδομένου ότι όλοι οι πιστοί μπορούν πλέον να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και σεβασμό σε όλα τα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία μέσα από τον φορέα δημόσιας υγείας ΕΟΔΥ. Ας σεβαστούμε όλοι τις προϋποθέσεις ασφαλούς παραμονής και ας αφεθούμε στη χάρη της θείας λειτουργίας, μένοντας σε απόσταση μεταξύ μας και φορώντας προσεκτικά τη μάσκα προστασίας.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση