Αριστουργήματα από τις αποθήκες του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσεί – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Αριστουργήματα από τις αποθήκες του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Τα Μουσεία επιλέγουν άλλα έργα τους να τα εκθέτουν και άλλα να τα κρατούν στις αποθήκες τους έως ότου έρθει η στιγμή να πάρουν τη θέση τους στο φως και να αποτελέσουν μέρος της μόνιμης ή μίας περιοδικής έκθεσης. Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο φυλάει στα δικά του άδυτα υπέροχους θησαυρούς που δεν είναι η ώρα τους να εκτεθούν αλλά αποτελούν κομμάτι της ζωής των ανθρώπων του Μουσείου, που έχουν την τύχη να τους επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες αριστουργήματα των αποθηκών του ΒΧΜ και τα Κειμήλια των Προσφύγων. Περίπου 200 έργα γνωστά με αυτό τον τίτλο, διότι μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα κυρίως από πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα έπειτα από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εκκλησιαστικά αντικείμενα, όπως βιβλία, σκεύη και χειρόγραφα από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη, μεταφέρθηκαν με αγάπη και αυτοθυσία από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους για να φτάσουν είτε σε κοινοτικούς ναούς στην Ελλάδα, είτε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, είτε και στο Βυζαντινό Μουσείο.

Ακόμη και αν δεν μπορούμε να τα δούμε δια ζώσης, μπορούμε να τα γνωρίσουμε μέσα από τον ψηφιακό κόσμο του Μουσείου, μέσα από τις «Ματιές στις Αποθήκες»

http://www.ebyzantinemuseum.gr/?i=bxm.el.warehouses

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση