Η Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Η Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα

Στη γραφική γειτονιά της Πλάκας, όπου το αρχαίο της παρελθόν συναντιέται με τους βυζαντινούς χρόνους και σμίγει αρμονικά με το σήμερα, ένας ακόμη ξεχωριστός ναός χτισμένος πάνω σε αρχαίο, υποδέχεται τον επισκέπτη και δεν τον αφήνει ασυγκίνητο.

Ο ναός της Αγίας Αικατερίνης στη διασταύρωση των οδών Χαιρεφώντος και Λεισικράτους, ο ναός του 11ου αιώνα, αποτελεί μετόχι της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ήδη από το 1767. Οι πατέρες από το Σινά, οι Σιναίτες πατέρες, έβρισκαν εδώ, στο μετόχι τους, έναν τόπο διαμονής και προσευχής. Με τα δικά τους χέρια εικάζεται ότι έχουν φυτευτεί οι ξεχωριστοί φοίνικες που κοσμούν στον προαύλιο χώρο του ναού και αποτελούν πραγματική όαση για τον επισκέπτη.

Ο ναός, που αρχικά ήταν αφιερωμένος στους Αγίους Θεοδώρους, καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό κατά της διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Ωστόσο, ήδη από το 1839 είχαν ξεκινήσει οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να συντηρηθούν ή να προστεθούν τμήματα και πλευρές και να σταθεροποιηθεί ο τρούλος.

Στο εσωτερικό του ναού δεσπόζουν η εικόνα της Αγίας Αικατερίνης στο δεξί προσκυνητάρι, η ένθρονη Θεοτόκος στο αριστερό εικονοστάσι, η εικόνα του Ιωάννη του Πρόδρομου καθώς και του Αγίου Σπυρίδωνα. Στο εξωτερικό του ναού, τα αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη συνεχίζουν να διακρίνονται και να εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση