Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός

 

200.000 έγγραφα, 3.000 χειρόγραφα, 1.500 παλαίτυπα (τυπωμένα βιβλία στα πρώτα χρόνια της τυπογραφίας 1500 με 1600μ.Χ.), 18.000 τεκμήρια, φορητές εικόνες, ιερά αντικείμενα – κειμήλια ψηφιοποιήθηκα σε 4 εκατομμύρια ψηφιακές λήψεις και συνιστούν το απόθεμα του πολιτισμικού αποτυπώματος του Άγιου Όρους. Η ιδιότυπη αυτή ψηφιακή «κιβωτός» της πολιτιστικής κληρονομιάς αιώνων των περισσοτέρων μονών του Αγίου Όρους (13 από τις 20 μονές) υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του προγράμματος «ψηφιακή σύγκλιση» και πλέον θα είναι προσβάσιμη ηλεκτρονικά σε κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη.

 

Το έργο ανέλαβε ο ΟΤΕ έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, ενώ την επιστασία του είχε η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους αλλά και οι μονές: Βατοπαιδίου, Χιλανδαρίου, Διονυσίου, Παντοκράτορος, Ξηροποτάμου, Ζωγράφου, Δοχειαρίου, Καρακάλλου, Σίμωνος Πέτρας, Αγίου Παύλου, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος, Γρηγορίου. Η υλοποίηση του έργου διήρκησε 4 χρόνια, όπου με εντατική, επίπονη και επίμονη προσπάθεια και με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων ψηφιοποιήθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος του αγιορείτικου πολιτιστικού αποθέματος.

 

Η πύλη από την οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει πρόσβαση στην Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτό, θα παρέχει επιστημονική τεκμηρίωση και ανάλυση για κάθε «έκθεμα» -αντικείμενο, εικόνα, χειρόγραφο, κ.λπ. -από έγκριτους επιστήμονες ερευνητές με επικεφαλής τον διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Κρίτωνα Χρυσοχοίδη. Επιπλέον, ο επισκέπτης, χωρίς διάκριση φύλου, θα έχει τη δυνατότητα Virtual επίσκεψης εντός και εκτός μονών! Η πρόσβαση στην Κιβωτό Πολιτισμού και Ιστορίας του Αγίου Όρους θα είναι εντελώς δωρεάν, καθώς η υλοποίηση του προγράμματος χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση