Κειμηλιοφυλάκειο στον υπόγειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Κειμηλιοφυλάκειο στον υπόγειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών

 

Το Κειμηλιοφυλάκειο είναι ένα μουσείο, ένα μουσείο πίστης στην Ορθοδοξία αλλά και ένα πραγματικό μουσείο πολιτισμού. Στον υπόγειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας φιλοξενούνται σημαντικά εκθέματα -ιερά σκεύη, έπιπλα, βιβλία και χειρόγραφα –που αποτυπώνουν την ιστορία του τόπου.

 

Το περίφημο Κειμηλιοφυλάκειο που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών είναι ένα μουσείο, που μπορεί πλέον να το επισκεφτεί το κοινό, προκειμένου να «ξεναγηθεί» σε έναν χώρο πίστης και πολιτισμού και να απολαύσει τα σημαντικά εκθέματα από ιερά σκεύη και βιβλία έως τους θρόνους που προορίζονταν για τους βασιλείς κατά τον εκκλησιασμό τους. Ωστόσο, για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, πρόκειται για έναν χώρο «που περικλείει μνήμες και προσευχές».

 

Τη δαπάνη της δημιουργίας του Κειμηλιοφυλακείου ανέλαβε κυρίως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ κατά την τελετή των εγκαινίων ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος μίλησε για τη μεγάλη αξία των εκθεμάτων. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών εκπροσώπων της Πολιτείας και της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος και η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, η οποία τόνισε πως τέτοια έργα όπως το Κειμηλιοφυλάκειο μας κάνουν όλους μας κοινωνούς της ιστορίας μας και του παρελθόντος και με τον τρόπο αυτό μπορούμε όλοι να πορευόμαστε στο μέλλον.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση