Η εκκλησία των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Χίο – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Η εκκλησία των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Χίο

 

Η μεγαλύτερη εκκλησία της Χίου και μία από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας, η εκκλησία του Μεγάλου Ταξιάρχη -υπήρχε και παλαιότερη εκκλησία των Ταξιαρχών με την ονομασία «Παλιός Ταξιάρχης», βρίσκεται στη θέση που κάποτε κατείχε ο κεντρικός πύργος των Γενουατών, στο κάστρο. Ο πρώτος ναός ολοκληρώθηκε το 1868. Ο σύγχρονος, νέος ναός, με συνολική έκταση μαζί με τον αυλόγυρο, 985,5τ.μ. από τα οποία τα 450τ.μ. καταλαμβάνει ο ναός, κατατάσσει το έργο σε μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της χώρας, σε ένα έργο μνημειώδες, που προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών του νησιού.

Εξωτερικά, ο ναός χαρακτηρίζεται από τη διπλή σκάλα που υψώνεται έως το καμπαναριό και οδηγεί στον προαύλιο χώρο του ναού, με τη βοτσαλωτή αυλή, χαρακτηριστικό γνώρισμα της αρχιτεκτονικής του νησιού. Στα δεξιά της αυλής, η σκάλα οδηγεί στον γυναικωνίτη.

Εσωτερικά, ο ναός είναι τρίκλιτος με υπερυψωμένο το κεντρικό κλίτος, το οποίο είναι αφιερωμένο στους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ. Το βόρειο κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Απόστολο και το νότιο, στους Αγίους Αποστόλους. Οι εικόνες των Ταξιαρχών που κοσμούν το Τέμπλο βρίσκονταν στον ναό του Παλιού Ταξιάρχη και κοσμούνται με πλήθος αφιερωμάτων από τους πιστούς Μεστούσους (από τα Μεστά της Χίου) που έρχονται εδώ από όλο τον κόσμο για να προσκυνήσουν τον ναό τους.
Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση