Μια Άγια εικόνα, ένα πολύτιμο δώρο γάμου με αναλλοίωτη αξία – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Μια Άγια εικόνα, ένα πολύτιμο δώρο γάμου με αναλλοίωτη αξία

Η πανδημία έβαλε ένα ισχυρό φρένο στις τελετές γάμου με την άρση των περιορισμών να εκτοξεύει τον αριθμό των μυστηρίων που ενώνουν δύο ανθρώπους κάτω από το βλέμμα του Θεού.

Από την πρώτη εικόνα του Ευαγγελιστή Λουκά έως σήμερα, οι Άγιες Ορθόδοξες Εικόνες αποτελούν μια απαράμιλλης αξίας μορφή Τέχνης που εκφράζει την αναπόσπαστη σύνδεση της ζωής του πιστού Χριστιανού με τον Θεό. Οι εικόνες, ανεξάρτητα από το μέγεθος, την τεχνοτροπία τους ή την αγοραστική τους αξία, αποτελούν το «μέσο» έκφρασης της πίστης και σύνδεσης με το Θείο. Αυτό που αν έχουν οι δύο σύζυγοι, δεν μπορεί τίποτα να τους χωρίσει ή να τους κλονίσει.

 

Οι εικόνες ενδυναμώνουν το ζευγάρι

Οι εικόνες εμπνέουν, ενδυναμώνουν, υπενθυμίζουν, προστατεύουν τον άνδρα και τη γυναίκα. Οι ορθόδοξες εικόνες, όπου και να βρίσκονται, μικρές, φυλαγμένες στο συρτάρι ή μεγάλες, κρεμασμένες στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι, προσφέρουν ένα «πρόθυμο» χέρι βοήθειας και συμπαράστασης, χαράς και ελπίδας. Μια ανεξάντλητη πηγή αγάπης και στήριξης σε κάθε στιγμή, σε κάθε ανάγκη. Δεν είναι οι εικόνες από τις οποίες απορρέει η δύναμη και η προσφορά. Είναι η πίστη του ανθρώπου, η οποία εκφράζεται μέσα από την εικόνα, το καλλιτεχνικό αυτό δημιούργημα, που λειτουργεί ως μέσο σύνδεσης για την έκφραση της πίστης προς τον Θεό.

Οι εικόνες, «θεματοφύλακας» των στεφάνων του γάμου

Οι εικόνες «φύλασσαν» παραδοσιακά τα στέφανα του γάμου, συμβολίζοντας την ουσιαστική προστασία που προσφέρουν στο ζευγάρι των πιστών. Ένα ασφαλές «καταφύγιο». Μια πάντα πρόθυμη αγκαλιά. Ο γάμος, το χαρμόσυνο αυτό γεγονός αποτέλεσε ένα από τα θαύματα του Ιησού. Στον γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας, ο Ιησούς μετατρέπει το νερό από έξι υδρίες, σε κρασί και με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτει τη θεϊκή Του υπόσταση στους μαθητές Του. Το θαύμα του γάμου στην Κανά συμβολίζει τη χαρά, τον εορτασμό της παρουσίας του Ιησού Χριστού στη ζωή των πιστών. Με το ανάγνωσμα του θαύματος του γάμου στην Κανά γίνεται η ακολουθία του γάμου.

Ο γάμος, ένα μυστήριο γεμάτο συμβολισμούς σε όλη του τη διάρκεια, ενώνει δύο ζωές σε μια, ανανεώνει και αναδημιουργεί, καθαγιάζει την αγάπη δύο ανθρώπων για μια από κοινού ζωή, με την ευχή να διαρκέσει έως τον θάνατο. Η ευχή των πιστών για μακρά, ευτυχισμένη από κοινού ζωή, συνοδεύεται ιδανικά με την εικόνα ως δώρο. Ένα δώρο που σε όλη τη διάρκεια των χρόνων θα συνοδεύει όλες τις στιγμές της ζωής τους και η αξία του θα παραμένει πολύτιμη, ανεκτίμητη και αναλλοίωτη στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, για ολόκληρη την κοινή ζωή του ζευγαριού.

Η  Παναγία η Οδηγήτρια αποτελεί ένα μοναδικό δώρο γάμου που οι σύζυγοι θα έχουν ως σημείο αναφοράς στη σχέση τους και στην κοινή τους πορεία. Μια μοναδικής πνευματικής και καλλιτεχνικής αξίας Αγία Εικόνα στην οποία θα αναφέρονται για τα εύκολα και τα δύσκολα, για τα ωραία και τα άσχημα της ζωής τους.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ενισχύει την πίστη των Χριστιανών για απόκτηση τέκνων και η προσευχή σε αυτήν την εικόνα δίνει ελπίδα για ευγονία.

Ο Ιησούς Χριστός του Καζάν αποτελεί ένα μοναδικό πνευματικό δημιούργημα, ένα στολίδι άρτιο αισθητικά για το οποίο οι νεόνυμφοι θα ευγνωμονούν τον δωρητή.

Η Άμπελος αποτελεί το αποκορύφωμα μιας κοσμικής δωρεάς που γίνεται με πίστη για ένα ζευγάρι που θέλει να μακροημερεύσει και να αποκτήσει μια υγιή και πνευματική οικογένεια.

Οικονομικά δώρα γάμου

Δεν είναι απαραίτητο ωστόσο να δαπανήσει κανείς μια περιουσία για να σφραγίσει την αγάπη του προς το νεόνυμφο ζευγάρι. Από το να αγοράσει ένα απλό αντικείμενο για το σπίτι, το οποίο σε λίγο καιρό θα βρεθεί είτε στα αζήτητα είτε στα σκουπίδια, είναι προτιμότερο με λίγα χρήματα να χαρίσει τα πάντα: Μια Αγία Εικόνα, φιλοτεχνημένη με τις πιο υψηλές προδιαγραφές, εξαιρετική καλλιτεχνική υπογραφή και συμπυκνωμένη δύναμη που χαρίζουν η Παναγία των Κρίνων, η Παναγία Διαρκούς Βοήθειας, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Χριστός Παντοκράτωρ. Όλες με εγγύηση αυθεντικότητας.

Άγιοι προστάτες του Γάμου

 1. Ο Άγιος Στέφανος ο πρωτομάρτυρας, προστάτης των στεφάνων του γάμου. Κάποιοι παντρεμένοι του χάριζαν τα στεφάνια τους, για να έχουν καλό γάμο. (Εορτάζει 27 Δεκεμβρίου).

 1. Ο Άγιος Ακύλας και η Αγία Πρίσκιλλα, οι Απόστολοι (εορτάζουν στις 13 Φεβρουαρίου). Προστατεύουν την οικογένεια και τους σκηνοποιούς.

 1. Η Αγία Γοργονία (Εορτάζει 23 Φεβρουαρίου). Υπόδειγμα Χριστιανής αδελφής. Αδελφή του Γρηγορίου του Θεολόγου και κόρη της Νόνας και του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Υπόδειγμα νοικοκυράς, συζύγου, μητέρας, μορφωμένη και πολύ καλή Χριστιανή. Θεραπεύει ανθρώπους.

 1. Η Αγία Εμμέλεια, η Αγία Νόνα και η Αγία Ανθούσα, Μητέρες των τριών Ιεραρχών (εορτάζουν την Κυριακή μετά την Υπαπαντή). Υπόδειγμα χριστιανών μητέρων.

 1. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Συκεώτης, Καρπός αμαρτωλής σχέσης ενός βασιλικού ταχυδρόμου και μιας νεαρής κοπέλας, της Μαρίας. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την μητέρα του και ο Θεόδωρος μεγάλωσε σαν νόθο. Ευτυχώς η μητέρα του συνήλθε, συνειδητοποίησε την αμαρτία της, ανέλαβε την υποχρέωσή της και αφιερώθηκε αποκλειστικά στη σωστή ανατροφή του μικρού Θεοδώρου. Αξιώθηκε να δει τον υιό της μεγάλο πνευματικό άνδρα, στην υπηρεσία της Εκκλησίας. Δικαίως ο Άγιος θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι προστατεύει τις εγκαταλελειμμένες μητέρες και τα νόθα παιδιά.

 1. Ο Άγιος Ιωσήφ ο Δίκαιος, εκτός από προστάτης των ξυλουργών – επιπλοποιών, προστατεύει και τους θετούς πατέρες και τα υιοθετημένα αγόρια, γι’ αυτό πολλές σχολές και ιδρύματα έχουν το όνομά του (εορτάζει 18 Δεκεμβρίου).

 1. Ο Άγιος Μάμας, ο Άγιος γεννήθηκε το 260 μ.Χ. στη Παφλαγονία. Οι Χριστιανοί γονείς του πέθαναν στη φυλακή. Αυτός είχε την τύχη και υιοθετήθηκε από μια πλούσια Χριστιανή. Επειδή ο Άγιος τη φώναζε συνέχεια «μάμα – μάμα», τον ονόμασε Μάμα. Μπορεί αν θεωρείται προστάτης των υιοθετημένων παιδιών αλλά και των θετών γονέων. Πολλά ιδρύματα, που ασχολούνται με τα ορφανά παιδιά, έχουν το όνομά του. Στα 15 χρόνια του ο Άγιος συνελήφθη για την πίστη του και μαρτύρησε περνώντας πολλά βασανιστήρια (νερό, θεριά, τρίαινα κ.λ.π.). Μάλλον πρόκειται για τον Παιδομάρτυρα που εορτάζει στις 2 Σεπτεμβρίου.

 1. Η Αγία Μακρίνα, Υπόδειγμα χριστιανής αδελφής. Η μεγάλη αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου και του Αγίου Γρηγορίου επισκόπου Νύσσης. Ανατράφηκε Χριστιανικά από την μητέρα της Εμμέλεια και πρόσφερε τον καλύτερο εαυτό της στην οικογένεια, τα αδέλφια της και τους φτωχούς. Αργότερα μόνασε μαζί με την μητέρα της σε γυναικεία μονή, κοντά στην μονή όπου μόναζε και ο αδελφός της Μ. Βασίλειος. (Εορτάζει 19 Ιουλίου).

 2. Σάρα, Ελισάβετ, για τις άτεκνες γυναίκες και ζευγάρια. Οι Αγίες ήταν άτεκνες. Ύστερα από πολλές παρακλήσεις, με τη χάρη του Θεού και με όλους τους φυσικούς νόμους, αξιώθηκαν τελικά να συλλάβουν και να γεννήσουν «καρπούς» αφιερωμένους στον Θεό. Η Σάρα γέννησε τον Ισαάκ και η Ελισάβετ τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. (Εορτάζουν: Ελισάβετ 5 Σεπτεμβρίου και 24 Ιουνίου, η δε Σάρα στις 18 Δεκεμβρίου).

 3. Άννα η Προφήτης, Η Άννα, μητέρα του Προφήτη Σαμουήλ, ήταν Προφήτης και η ίδια. Παντρεμένη με τον Ελακανά, δεν μπορούσε να κάνει παιδιά και εκείνος πήρε δεύτερη γυναίκα, τη Φενάνα. Περιφρονημένη, η Άννα παρακάλεσε τον Θεό να την απαλλάξει από την στειρότητα και εκείνη θα του αφιέρωνε το παιδί που θα αποκτούσε. Εισακούσθηκε και απέκτησε τον Σαμουήλ και άλλα έξι παιδιά! Εξ ου και η ευχαριστία της: «Εστερεώθη η καρδιά μου εν Κυρίω, υψώθη κέρας μου εν Θεώ μου, ότι στείρα έτεκεν επτά και η πολλή εν τέκνοις ησθένησε». Η Άννα έχει ταυτιστεί με την ελπίδα προς τα άτεκνα ζευγάρια (Εορτάζει 9 Δεκεμβρίου).

 4. Η Αγία Άννα, η μητέρα της Θεοτόκου. Η χείρα της Αγίας βρίσκεται στη Μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους. Υπενθυμίζουμε ότι και η μητέρα της Θεοτόκου, που άλλωστε ήταν και μεγάλης ηλικίας, είχε πρόβλημα γονιμότητας και τη μέρα αυτή γιορτάζεται και η σύλληψη της Παναγίας, που έγινε με υπέρβαση των νόμων της φύσης. Η Άννα έχει ταυτισθεί με την ελπίδα προς τα άτεκνα ζευγάρια. (Εορτάζει 25 Ιουλίου).

 1. Ζαχαρίας, σύζυγος της Ελισάβετ, μητέρας του Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστή. Ο Ζαχαρίας ήταν μεγαλόσχημος ιερέας του Υψίστου. Είχε μάλιστα το δικαίωμα να μπαίνει στα Άγια των Αγίων. Όταν σε μεγάλη ηλικία του ανακοινώθηκε ότι η Ελισάβετ θα αποκτήσει υιό και πρέπει να τον ονομάσει Ιωάννη, δεν το πίστεψε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει κωφάλαλος μέχρι την ημέρα που θα πρέπει να δώσει το όνομα του παιδιού, που πράγματι γεννήθηκε. Αυτός πήρε μια πινακίδα και έγραψε το όνομα «Ιωάννης» και αμέσως λύθηκε η γλώσσα του και άνοιξαν τα αυτιά του. Ο Ζαχαρίας και η Ελισάβετ μπορούν να θεωρούνται προστάτες των ηλικιωμένων γονέων ή όλων αυτών που είναι άτεκνοι και παρακαλούν για ένα παιδί. Ο Ζαχαρίας φυσικά σχετίζεται και με τους κωφαλάλους (εορτάζει 24 Ιουνίου).
Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση