Εκδήλωση προς τιμήν του Μοναχού Ματθαίου Βατοπαιδινού – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Εκδήλωση προς τιμήν του Μοναχού Ματθαίου Βατοπαιδινού

Επιστημονική Εσπερίδα και μουσική εκδήλωση για την επέτειο των 170 ετών από την κοίμηση του Μοναχού Ματθαίου Βατοπαιδινού (1774 – 1849), θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Μοναχός υπήρξε σπουδαίος μουσικός, κωδικογράφος και δάσκαλος της ψαλτικής τέχνης, το έργο του οποίου έχει μελετηθεί από μουσικολόγους ερευνητές και τον έχει δικαίως τοποθετήσει ανάμεσα στις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες της ψαλτικής παράδοσης, στους χώρους της Μονής Βατοπαιδίου.

Για τη μορφή του Μοναχού, ως ψάλτη, καλλιγράφου κωδικογράφου, εξαίρετου δασκάλου και μελοποιού, θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Στο έργο του Ματθαίου Βατοπαιδινού, τόσο στην Κωνσταντινούπολη τα πρώτα χρόνια της μουσικής του σταδιοδρομίας, όσο και στη Μονή Βατοπαιδίου μετά τα τέλη της δεύτερης δεκαετίας του 19ου αιώνα έως και την κοίμησή του, θα αναφερθούν οι μουσικολόγοι ερευνητές Αχιλλέας Χαλδαιάκης, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ελληνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δρ. Γεώργιος Κωνσταντίνου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και ο Κωνσταντίνος Λανάρας, Msc Μουσικολογίας. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης που θα ξεκινήσει στις 8μ.μ., θα ψαλούν ύμνοι – συνθέσεις του Ματθαίου Βατοπαιδινού με χοράρχη τον Γέροντα Δαμασκηνό Νεοσκητιώτη. Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, Θέατρο Παλλάς. Είσοδος ελεύθερη.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση