Οι Άγιοι Προστάτες για κάθε ασθένεια – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Οι Άγιοι Προστάτες για κάθε ασθένεια

Τον Δικό Τους Άγιο, έχουν εκατομμύρια Χριστιανοί Ορθόδοξοι σε όλο τον κόσμο τον οποίο επικαλούνται για θεραπεία, λύτρωση από πόνο, ανακούφιση από ανίατες ή επικίνδυνες ασθένειες, είτε υποφέρουν οι ίδιοι είτε δικοί τους άνθρωποι. Δύσκολο να υπάρχει ασθένεια χωρίς έναν Άγιο να προστατεύει όσους νοσούν από αυτήν. Παρακάτω συγκεντρώσαμε έναν κατάλογο βασικών ασθενειών, σωματικών και ψυχικών, για να επικαλείστε τον Άγιο που προστατεύει από κάθε αρρώστια. Φυσικά η προσευχή στον Θεό, τον Ιησού Χριστό και την Παναγία μας πάντα αποτελεί μια απευθείας επικοινωνία ωστόσο οι Άγιοι Προστάτες των Ασθενειών μεσιτεύουν πάντα στον Κύριο, όταν προσευχόμαστε μπροστά στην εικόνα τους, κάνοντας ακόμη πιο δυνατή τη φωνή μας.

Αιμορραγίες σώματος, μύτης και στηθικά: Άγιος Παντελεήμων

Αλκοολισμός: Άγιος Βονιφάτιος

Ανίατες Ασθένειες: Άγιοι Ανάργυροι, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Παντελεήμων, Όσιος Σαμψών

Απελπισία και απογοητεύσεις: Όσιος Βασίλειος ο Αμασεύς

Αρθριτικά – Ρευματισμοί: Αγία Βαρβάρα, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός

Αφροδίσια νοσήματα: Αγία Δροσίς 

Βήχας: Άγιος Βηχιανός 

Γονιμότητα: Αγία Άννα, Αγία Δόμνα, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ευθύμιος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Νεκτάριος, Όσιος Ρωμανός

Γυναικολογικά Προβλήματα: Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Αγία Λουκία, Αγία Μαρίνα, Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα, ειδικότερα για παθήσεις γυναικείων γεννητικών οργάνων: Αγία Αικατερίνη, Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης 

Δερματικά: Αγία Βαρβάρα, Αγία Θέκλα, Αγία Μαύρα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Συμεών, Άγιος Τιμόθεος, Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις

Δηλητηριάσεις: Αγία Αναστασία, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος

Εγκαύματα: Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, Αγία Παρασκευή, Άγιος Κλέαρχος 

Εγκυμοσύνη: Αγία Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Σαράντα, Όσιος Στυλιανός, Άγιος Συμεών, Άγιος Τρύφων

Εγχειρήσεις – Ακρωτηριασμός: Άγιος Γεώργιος, Άγιος Δημήτριος, Αγία Λουκία, Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

Εκζέματα: Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης , ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων 

Ενίσχυση – Προστασία: Άγιος Βασίλειος, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, Οσία Μαρκέλλα, Οσία Ματρώνα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Μύρων ο Θαυματουργός

Επιδημίες-Λοιμώδη Νοσήματα: Όσιος Αλέξιος, Άγιος Βησσαρίων, Άγιος Χαράλαμπος (πανούκλα), Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ρηγίνος, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα), Αγία Βαρβάρα (ευλογιά), Όσιος Δαβίδ, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος, Προφήτης Ελισαίος (λύσσα), Όσιος Ζωτικός και Προφήτης Ηλίας (λέπρα)

Επιληψία: Άγιος Ελευθέριος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Ρηγίνος

Ευτοκία εγκύων: Άγιος Ελευθέριος 

Ίκτερος (χρυσή): Άγιος Μηνάς

Καρδιολογικά: Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιγνάτιος, Αγία Ξένη 

Καρκίνος: Αγία Αγάθη (μαστός), Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Εφραίμ, Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Παρθένιος Λαμψάκου, Άγιος Πατάπιος, Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη), Άγιος Σάββας

Κήλη: Άγιος Αρτέμιος

Λιθίαση νεφρών, χολής και κύστης: Πρωτομάρτυς Στέφανος, Άγιοι Ανάργυροι, Απόστολος Πέτρος 

Οφθαλμολογικά: Άγιος Ανανίας, Άγιος Αρτέμιος, Αγία Εριφύλη, Άγιος Ιγνάτιος, Αγία Λουκία, Αγία Παρασκευή, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Αγία Φωτεινή, Άγιος Άνθιμος ο νέος, Άγιος Φιλήμωνας ο μουσικός.

Παθήσεις γλώσσας: Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

Παιδιατρικά: Άγιος Αιμιλιανός (προβλήματα ομιλίας), Άγιος Ακίνδυνος (γενικοί κίνδυνοι), Προφήτης Άμως (ασθενικά παιδιά), Άγιος Γεώργιος, Όσιος Ευστράτιος, Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης , Άγιος Κήρυκος (κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις), Αγία Μαρίνα (για ασθενικά παιδιά, και εξανθήματα), Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη) (σοβαρές νόσοι).

Πονοκέφαλοι: Αγία Φωτεινή 

Πόνοι δαχτύλων: Αγία Μαγδαληνή 

Πόνοι λαιμού: Άγιος Παύλος ο Ομολογητής 

Πόνοι αυτιών: Άγιος Αββακούμ 

Πρήξιμο στήθους λεχώνων: Αγία Ευανθία, Αγία Ανθία 

Πρόσωπο (για τη μη παραμόρφωσή του): Αγία Δωροθέα 

Ρευματισμοί ποδιών: Όσιος Βασίλειος ο Αμασεύς

Σαρκικοί πειρασμοί, όλα τα είδη της μαγείας, στη λύση (διάλυση): Άγιος Κυπριανός, Αγία Ιουστίνη η Παρθένος, Αγία Θωμαΐς 

Στοματικές παθήσεις: Άγιος Αντίπας.

Στομαχικές και εντερικές διαταραχές: Άγιος Χαράλαμπος

Συζυγική ζωή: Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, Άγιος Ανδρόνικος, Αγία Αθανασία, Αγία Παρασκευή, Οσία Ξένη της Πετρούπολης 

Σωματικές Αναπηρίες: Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Χριστόφορος

Τοκετός: Αγία Δόμνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Τρύφων, Άγιος Φανούριος

Ψυχοπαθολογικά: Άγιος Αντώνιος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Αρτέμιος, Άγιος Γεράσιμος, Αγία Θέκλα, Όσιος Θεόδουλος ο σαλός, Ευαγγελιστής Ιωάννης, Ευαγγελιστής Λουκάς, Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα, Όσιος Αναστάσιος ο Ναυπλιώτης

Ψυχοφθόρο πάθος: Άγιοι Ανάργυροι 

Ωτορινολαρυγγολογία: Άγιος Βλάσιος, Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης, Άγιος Ιάκωβος (κώφωση), Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Αββακούμ (αυτιά), Ζαχαρίας (κωφαλαλία)

Ασθένειες ζώων: Άγιος Μόδεστος 

Και οι Άγιοι Ανάργυροι, οι ιατροί

Εκτός από τους προστάτες των ασθενών από διάφορες αρρώστιες υπάρχουν και σημαντικοί Άγιοι που υπήρξαν γιατροί ή θεραπευτές στην επίγεια ζωή τους. Αρκετοί από αυτούς είχαν σπουδάσει Ιατρική και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όσους τις είχαν ανάγκη και όχι μόνο σε Χριστιανούς.

Οι Ανάργυροι, όχι μόνο δεν λάμβαναν χρήματα για τις υπηρεσίες τους, αλλά έδιναν και από τα δικά τους σε όσους το χρειάζονταν. Οι τρία «δίδυμα» γιατρών που ακολουθούν είναι ίσως οι γνωστότεροι Ανάργυροι. Τα θαύματά τους ήταν και είναι πολλά και μεγάλα, γι’ αυτό τους τιμούν ιδιαίτερα στη Χριστιανοσύνη.

Δαμιανός και Κοσμάς οι Ρωμαίοι. Ήταν αδέλφια και γεννήθηκαν στη Ρώμη όπου θαυματούργησαν και μαρτύρησαν το 284 μ.Χ.. Προσέφεραν αφιλοκερδώς τις ιατρικές συμβουλές τους σε απόρους αλλά και σε εύπορους της εποχής.

Δαμιανός και Κοσμάς οι Ασιάτες. Κατάγονταν από την Ασία και απλώς είναι συνονόματοι με την πρώτη δυάδα. Τα δύο αδέλφια σπούδασαν Ιατρική και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στους ασθενείς, χωρίς διάκριση. Δεν έπαψαν όμως να διδάσκουν και τον λόγο του Θεού γιατρεύοντας έτσι και τις ψυχές των ασθενών τους.

Κύρος και Ιωάννης. Έδρασαν στην Ασία και μαρτύρησαν το 292 μ.Χ., επί Διοκλητιανού. Αρχικά ο Κύρος ήταν γιατρός. Δίπλα του όμως στάθηκε και ο άλλος φωτισμένος θεραπευτής, ο Ιωάννης. Μαζί ασκήτεψαν, θεράπευσαν και μαζί θαυματούργησαν σε όσους με πίστη τους ζητούσαν τη βοήθειά τους.

Αντίπας ο Οδοντίατρος. Ασχολείτο ιδιαιτέρως με τις οδοντιατρικές και στοματολογικές παθήσεις. Χειροτονήθηκε από τους Αποστόλους, Επίσκοπος Περγάμου και σε μεγάλη ηλικία συνελήφθη από τους Εθνικούς. Λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητος, ο Άγιος Αντίπας θεωρείται θεραπευτής των παθήσεως του στόματος. Είναι προστάτης του οδοντιατρικού σώματος.

Βλάσιος ο ιατρός, Επίσκοπος Σεβαστείας. Γεννήθηκε και έδρασε τον 4ο αιώνα. Θεωρείται θεραπευτής των ασθενειών που σχετίζονται με τον λαιμό τόσο εξαιτίας του τρόπου που θανατώθηκε όσο εξάλλου και επειδή  είχε σώσει ένα παιδί που κινδύνευσε να πνιγεί από ψαροκόκαλο σφηνωμένο στο λαρύγγι του.

Διομήδης ο ιατρός από την Κιλικία. Γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας και ήταν πολύ γνωστός ιατρός στην περιοχή του. Γιάτρευε δωρεάν σωματικές και ψυχικές ασθένειες ενώ επί Διοκλητιανού διατάχθηκε η σύλληψή του.

Θαλαλαίος ο ιατρός από τον Λίβανο. Υιός ευσεβών Χριστιανών, μαθήτευσε σε πολλές σχολές, αλλά αφιερώθηκε τελικά στην Ιατρική την οποία υπηρέτησε σύμφωνα με το παράδειγμα του Κυρίου.

Λουκάς, ο ιατρός Απόστολος, είναι ο συγγραφέας του τρίτου Ευαγγελίου, του «κατά Λουκά» και των «Πράξεων των Αποστόλων». Χριστιανός έγινε τους μετά τον Χριστό χρόνους, μέσω του λόγου του Παύλου. Ήταν εξαιρετικός ζωγράφος, αναφέρεται όμως και ως άριστος ιατρός.

Παντελεήμονας. Γιατρός που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους αρρώστους χωρίς χρήματα. Έζησε στους χρόνους του Διοκλητιανού. Σπούδασε ιατρική κοντά στον διάσημο ιατρό της εποχής Ευφρόσυνο.

Ο Άγιος εμφανίζεται, όμως, και ως πραγματικός ελεήμων, γιατί ελεεί όσους τον έχουν ανάγκη. Εκτός από ίαση και ψυχική σωτηρία, προσέφερε και άρτο σε όσους δεν είχαν να φάνε. Παρουσιάζεται λοιπόν και σαν προστάτης των παρασκευαστών άρτου.

Παυσίκακος. Ο Άγιος σπούδασε ιατρός και αργότερα έγινε μοναχός. Οι ιατρικές του γνώσεις δίδονταν δωρεάν (Ανάργυρος) σε όσους τις είχαν ανάγκη. Έγινε κληρικός και ανέβηκε γρήγορα στην εκκλησιαστική ιεραρχία. Πολέμησε πολλές αιρέσεις αλλά γιάτρεψε και πολύ κόσμο.

Σαμψών, ο ιατρός και ξενοδόχος. Ο Σαμψών ήταν Ρωμαίος από πλούσια οικογένεια. Σπούδασε φιλοσοφία, φιλολογία και Ιατρική. Ταυτόχρονα έδειχνε μεγάλη ευσπλαχνία προς τους αδυνάτους και αρρώστους συνανθρώπους του.

Ζηνόβιος, ο πλούσιος ιατρός από την Κιλικία. Σπούδασε Ιατρική, θεράπευσε και θαυματούργησε στην περιοχή του. Ήταν κληρονόμος μεγάλης περιουσίας, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να την μοιράσει στους φτωχούς. Ο Άγιος ιατρός θεράπευε χωρίς χρήματα. Αποκεφαλίσθηκε μαζί με την αδελφή του Ζηνοβία από τον έπαρχο Λυσία.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση