Προσκυνητάρια - Τιμώντας και δοξάζοντας τη θεόπνευστη δημιουργία – Christianity Art
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες από 59€
ΤΗΛ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 3210840

Προσκυνητάρια - Τιμώντας και δοξάζοντας τη θεόπνευστη δημιουργία

 «Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες… Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό» είχε πει σε μια αποστροφή του θεόπνευστου Λόγου Του ο Πατέρας Παΐσιος, αποδίδοντας σημαντική αξία στα προσκυνητάρια ανάλογη με αυτή των εικόνων. Πράγματι, τα εικονοστάσια έχουν και αυτά τη δική τους θέση στο τελετουργικό του Πιστού όταν ασπάζεται τις Άγιες Εικόνες του Ιησού και της Θεοτόκου ή όταν τιμά έναν Άγιο την Ημέρα της Εορτής του.

Τι είναι όμως τα προσκυνητάρια ή αλλιώς εορτολόγια που βλέπουμε όταν περνάμε το κατώφλι μιας Εκκλησίας κάθε ρυθμού, από την πιο παλιά, βασιλική ή βυζαντινή μέχρι την πιο σύγχρονη αλλά και το τελευταίο ξωκλήσι στην ύπαιθρο; 

Τα προσκυνητάρια έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία και κυρίως αξίας από τη χρησιμότητα ενός επίπλου. Οι  ορθόδοξοι ναοί κοσμούνται στην είσοδό τους, αριστερά και δεξιά, από δύο προσκυνητάρια με τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας.

Θα πρέπει να  προχωρήσει κανείς για να δει τα υπόλοιπα έπιπλα ενός ναού, τα στασίδια, τον άμβωνα, τα ψαλτήρια και τον μητροπολιτικό ή δεσποτικό θρόνο. Στο βάθος βρίσκεται το τέμπλο (εικονοστάσι) με την Ωραία Πύλη και τις εικόνες. Πίσω από το τέμπλο βρίσκεται το Ιερό Βήμα, που περιλαμβάνει την Αγία Τράπεζα, τη Θεία Προσκομιδή και τα καθίσματα, εκεί που μπορεί να εισέλθει και να καθίσει μόνο το αρσενικό φύλο.

Υπάρχουν όμως και φορητά προσκυνητάρια, αυτά τα μικρά έπιπλα που μοιάζουν με αναλόγιο όπου τοποθετείται το Ευαγγέλιο ή η εικόνα του Αγίου που γιορτάζει προκειμένου να προσκυνούν οι προσερχόμενοι πιστοί. 

Απομίμηση της Δημιουργίας του Θεού

Τα εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα είδη υπήρχαν στους ναούς από τα παλιά χρόνια γιατί ο άνθρωπος μιμείται μ' αυτόν τον τρόπο τον Δημιουργό του και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στο Θεό.

Στα προσκυνητάρια βρίσκουν τη θέση τους οι Άγιες εικόνες του Κυρίου Ιησού Χριστού και της Παναγίας Θεοτόκου ενώ στο τέμπλο τοποθετείται και η εικόνα της ημέρας. 

Εξαιρετική πρόταση κάνουν οι αγιογράφοι του Christianity Art και οι έμπειροι τεχνίτες της που εργάζονται με υπερβολικό ζήλο για να παρουσιάσουν απαράμιλλης ποιότητας εικονοστάσια. 

Υψηλή Αισθητική και Ποιότητα 

Προηγήθηκε το Ημερολόγιο της Ορθοδοξίας το οποίο απετέλεσε για το Christianity Art πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου, μοναδικού, ολοκληρωμένου έργου που περιλαμβάνει όλες τις εικόνες της ορθόδοξης πίστης, όπως αυτές γιορτάζονται από την Εκκλησία μας κατά τη διάρκεια του έτους. Η μελέτη σχετικά με την παραγωγή πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ασφάλεια, την υψηλή ποιότητα, την αισθητική και φυσικά τη θρησκευτική ακρίβεια. Το τελικό αποτέλεσμα, με τις δύο διαφορετικές συνθέσεις του – τέμπλο εικόνων ή θήκη εικόνας – δικαιολογεί την προσπάθεια όλων των μελών της εταιρείας.

Το Ημερολόγιο της Ορθοδοξίας διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές για να επιλέξει αυτό που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες, τις προδιαγραφές και τη διαθεσιμότητα του χώρου:

Προσκυνητάρι - Εορτολόγιο Ορθοδοξίας

Ένα ολοκληρωμένο έπιπλο που αποτελείται από το εικονοστάσι, το οποίο λειτουργεί και σαν θήκη φύλαξης όλων των διαθέσιμων εικόνων του έτους (393) και την εικονοθήκη, η οποία παρουσιάζει την εικόνα της ημέρας και φυλάσσει όλες τις υπόλοιπες εικόνες του μήνα.

Η ολοκληρωμένη σύνθεση του Εορτολογίου της Ορθοδοξίας είναι μελετημένη ώστε να είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση και να περιβάλλει τις εικόνες καλαίσθητα.

Το προσκυνητάρι αποτελείται από :

 393 εικόνες τοποθετημένες σε 13 φακέλους.

• Το εικονοστάσι, τη βάση της εικονοθήκης και χώρο φύλαξης των 13 φακέλων με τις εικόνες, σε τέσσερα διαφορετικά μοτίβα.

• Μία εικονοθήκη σε τρείς διαφορετικές συνθέσεις πλαισίου.

Συνολικές διαστάσεις προσκυνηταρίου: υ126 x π40 x β40 εκ.

 

Προσκυνητάρι - Εικονοθήκη

Μία προσεγμένη θήκη όπου προβάλλεται η εικόνα της ημέρας και φυλάσσει όλες τις υπόλοιπες εικόνες του μήνα. Μαζί με αυτή λαμβάνετε ξεχωριστά ένα ξύλινο έπιπλο φύλαξης των συνολικά 13 φακέλων όπου φυλάσσονται όλες οι εικόνες του Εορτολογίου της Ορθοδοξίας.


Η εικονοθήκη περιλαμβάνει:
• Τη θήκη για τις εικόνες του μήνα (εικονοθήκη) σε τρείς διαφορετικές συνθέσεις πλαισίου.

• 393 εικόνες τοποθετημένες σε 13 φακέλους.

• Ξύλινο έπιπλο που φυλάσσει τους 13 φακέλους.

Διαστάσεις εικονοθήκης: υ43 x π34,5 x β7 εκ.
Διαστάσεις επίπλου φύλαξης: υ38 x π42,5 x β26,5 εκ.

Προσθήκη σχολίων για την παραγγελία
Προσθήκη Κωδικού Έκπτωσης

Προσθέστε συσκευασία δώρου

Αναζήτηση