Το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Greek Film Festival) απένειμε το βραβείο του καλύτερου δημιουργικού ντοκιμαντέρ στον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή, σε παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός». Το ντοκιμαντέρ απέσπασε συνολικά τρία βραβεία, με δεύτερο βραβείο, αυτό του καλύτερου ηθοποιού, που απονεμήθηκε στον Τζόναθαν Τζάκσον, για τον ρόλο του Αγίου Ιωσήφ και τρίτο βραβείο αυτό του Καλύτερου Βίντεο Κλιπ για το τραγούδι «Μια προσευχή για όλους» που ερμηνεύθηκε από τον πρωταγωνιστή της ταινίας. Δύο ακόμη σημαντικό βραβεία, τιμητικά, εκτός διαγωνιστικού μέρους δόθηκαν στους μοναχούς της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στο Άγιο Όρος για τη συμβολή τους στη διαδικασία της παραγωγής του ντοκιμαντέρ και την ενεργή συμμετοχή τους στην ταινία, ενώ στους μοναχούς της Μονής δόθηκε Τιμητικό Βραβείο για την πνευματική και κοινωνική τους συμβολή στον κόσμο.

 

Το φεστιβάλ που θα μεταδοθεί διαδικτυακά στα μέσα Μαΐου, έχει ως στόχο να αποτελέσει το διεθνές σημείο συνάντηση της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής σε όλο τον κόσμο, συστήνοντας τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο στο διεθνές κοινό. Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ εντάσσονται ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ταινίες κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ, video art και άλλα είδη της μεγάλης οθόνης.

http://www.londongreekfilmfestival.com/odysseusawards2020.htm?fbclid=IwAR1ACGlP2lwJ4C69RcT4JaCRaURItjMWjsSO75-46PjPP6Rmq29t8gJV83A